Klantenservice

Bij BabyBjörn hechten we veel waarde aan uw feedback
en ideeën. Neem gerust contact met ons op
als u vragen of opmerkingen hebt.

Telefoon: 085 8887585 (vast telefoonnet tarief)
Openingstijden: 08:00-16:00 CET

E-mail de klantenservice
We proberen binnen 24 uur te antwoorden.

BabyBjörn AB
Kulltorpsvägen 49, Lanna
330 10 Bredaryd
Sweden

Verzenden
Sluiten

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over onze producten.

Zoeken

ALGEMENE VRAGEN OVER ONZE DRAAGZAKKEN

9 Artikelen

Wanneer kan ik de draagzakken van BABYBJÖRN gaan gebruiken?

Draagzak Original kunt u gebruiken voor pasgeboren baby's (minimaal 3,5 kg en 53 cm) tot baby's van 11 kg.

Draagzak Miracle kunt u gebruiken voor pasgeboren baby's (minimaal 3,5 kg en 53 cm) tot baby's van ongeveer 15 maanden (max. 12 kg).

Draagzak One kunt u gebruiken voor pasgeboren baby's (minimaal 3,5 kg en 53 cm) tot kinderen van ongeveer 3 jaar (max. 15 kg en 100 cm).

Vanaf wanneer kan ik mijn baby met het gezicht van me af dragen in de draagzak?

Op basis van advies van de kinderartsen met wie we samenwerken, raden we u aan uw baby met het gezicht naar u toe te dragen tot hij ongeveer 5 maanden oud is. Voor die tijd zijn de nek, rug en heupen van uw baby nog niet voldoende ontwikkeld.

Hoe lang achter elkaar kan ik mijn kind dragen in de draagzak?

U kunt uw kindje in de draagzak dragen zolang het zich daar prettig voelt. Kleine baby's mogen echter niet te lang in dezelfde houding zijn. Daarom raden wij u aan om goed op de signalen van uw kind te letten en te wisselen tussen de draagzak en bijvoorbeeld een wipstoeltje, kinderwagen en wiegje/reisbedje.

Zijn de materialen van de draagzak veilig? Kan mijn baby bijvoorbeeld veilig aan de draagzak sabbelen?

Ja. Alle gebruikte materialen in onze draagzakken zijn getest conform Oeko-Tex Standard 100, categorie 1. Deze categorie voor baby's heeft de strengste vereisten. Het Oeko-Tex-label houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Veel baby's sabbelen en kwijlen op de draagzak als ze met hun gezicht naar voren worden gedragen. Om te voorkomen dat u de draagzak vaak moet wassen, kunt u de BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak of de BABYBJÖRN Slab voor Draagzak One gebruiken. Die voldoen uiteraard ook aan de standaard Oeko-Tex Standard 100, categorie 1.

Wat zijn de wasinstructies voor de draagzakken van BABYBJÖRN?

Al onze draagzakken kunnen worden gewassen in een machinewas van 40˚C. Was de draagzakken apart. Gebruik een mild, bleekvrij wasmiddel en doe de draagzak niet in de droger.

Mijn baby heeft koliek. Kan ik hem of haar in de draagzakken van BABYBJÖRN dragen?

Ja. Als uw baby tijdelijke maagproblemen heeft, kan het helpen als u uw baby rechtop in een draagzak draagt. Het geeft uw baby ook een rustiger en veiliger gevoel als hij dicht bij papa of mama is.

Kan mijn baby in de draagzak slapen?

Ja, uw baby kan gerust in onze draagzakken slapen. In de draagzak ervaart uw baby uw nabijheid en warmte en valt daardoor met een veilig gevoel in slaap. Onze draagzakken bieden goede ondersteuning voor de rug en nek van uw baby, dus u kunt uw slapende baby gerust rond blijven dragen. Kleine baby's mogen echter niet te lang in dezelfde houding zijn. Daarom raden wij u aan om goed op de signalen van uw baby te letten en te wisselen tussen de draagzak en bijvoorbeeld een wipstoeltje, kinderwagen en wiegje.

Omdat de voorkant van de draagzak volledig afneembaar is, kunt u uw baby makkelijk neerleggen zonder hem wakker te maken.

Is de houding van de heupen, beentjes en rug van mijn baby anatomisch juist in de draagzakken van BABYBJÖRN?

Ja. De heupen, beentjes en rug bevinden zich in dezelfde houding als wanneer u uw baby in uw armen houdt. De optimale houding voor pasgeboren baby's is volgens kinderartsen rechtop in een houding waarin ze gemakkelijk kunnen ademen, voldoende bewegingsvrijheid voor hun benen en armen hebben en hun nek en hoofd goed worden ondersteund. Onze draagzakken voldoen aan al deze belangrijke orthopedische eisen voor kleine kinderen.

Lees wat kinderartsen over onze draagzakken zeggen.

Zijn de draagzakken van BABYBJÖRN geschikt voor alle ouders?

Onze draagzakken zijn ontworpen voor ouders met maat S tot XL. We raden u aan de draagzak in de winkel uit te proberen, zodat u kunt zien welk model u het beste past.

DRAAGZAK ORIGINAL

9 Artikelen

Vanaf wanneer kan ik Draagzak Original gebruiken?

U kunt de draagzak gebruiken vanaf de geboorte van uw baby, als uw baby maar minimaal 3,5 kg weegt. Voor baby's met een gewicht van 3,5 tot 4,5 kg moet u de beenriempjes gebruiken.

Hoe verstel ik de hoofdsteun van Draagzak Original?

Alle draagzakken van BABYBJÖRN hebben een hoofdsteun die moet worden gebruikt totdat de nekspieren van uw baby sterk genoeg zijn om het hoofdje rechtop te houden. U kunt de hoofdsteun verstellen door de korte zijsluitingen aan de bovenkant van de draagzak aan te trekken of losser te maken. Zorg dat er voldoende ruimte rond het hoofd van uw kind is om vrij te kunnen ademen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik Draagzak Original omdoe?

Hier volgen een aantal vuistregels voor optimaal comfort voor zowel de baby als de persoon die hem draagt:

1. Stel eerst de hoogte van de draagzak in op basis van de lengte en het gewicht van uw baby. Volg de maatinstructies aan de binnenkant van de draagzak en gebruik de dubbele gesp om de draagzak te verstellen.

2. Maak het draagharnas aan de voorkant van de draagzak vast met de dubbele gesp. De gesp is veilig gesloten als u zowel aan de linker- als rechterzijde van de dubbele gesp een klik hoort.

3. U kunt zelf kiezen hoe hoog u uw baby draagt. Zorg ervoor dat u uw baby hoog genoeg draagt om een kusje op zijn hoofdje te kunnen geven.

4. Verstel de schouderbandenvan de draagzak op basis van uw lengte. Voor maximaal draagcomfort plaatst u het kruis op uw rug ter hoogte van de onderkant van uw schouderbladen. 

Wanneer moet ik de beenriempjes gebruiken?

Met de beenriempjes verkleint u de beenopeningen voor kleine baby's. Als uw baby 3,5 tot 4,5 kg weegt, moet u de beenriempjes van Draagzak Original gebruiken. Dit kan iets variëren, afhankelijk van de hoeveelheid kleding die uw baby draagt. Controleer altijd of de beenriempjes niet te strak om de beentjes van uw baby zijn aangetrokken.

Hoe verstel ik mijn Draagzak Original?

Alle draagzakken van BABYBJÖRN kunnen worden versteld naarmate uw baby groeit. Aan de binnenkant van het onderste gedeelte van de voorkant van de draagzak staan maatinstructies. Gebruik de dubbele gesp om de draagzak te verstellen op basis van de lengte van uw baby.

Van welk materiaal is Draagzak Original gemaakt?

Draagzak Original is verkrijgbaar in twee materiaalcollecties: Cotton (katoen) en Mesh (netstof).

Het materiaal in de katoencollectie bestaat uit 100% katoen.

Het materiaal in de netstofcollectie bestaat uit 100% polyester. Het is een luchtige netstof die warmte en vocht weghoudt van u en uw baby. De stof is speciaal ontwikkeld voor BabyBjörn.

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Kan ik mijn baby borstvoeding geven in Draagzak Original?

Ja, dat is mogelijk. U hoeft geen gespen los te maken. Laat gewoon één van de schouderbanden van uw schouder glijden. Misschien moet u de banden iets losser doen, zodat het hoofdje van uw baby naar één kant kan leunen. We raden u aan altijd te gaan zitten wanneer u uw baby borstvoeding geeft met uw draagzak om.

Ik heb een draagzak met de naam Draagzak Air, maar ik kan hem niet meer in uw assortiment vinden. Is hij niet meer te koop?

Hij is nog wel te koop, maar we hebben de naam gewijzigd van Draagzak Air naar Draagzak Original, Mesh.

DRAAGZAK MIRACLE

5 Artikelen

Vanaf wanneer kan ik Draagzak Miracle gaan gebruiken?

U kunt Draagzak Miracle gebruiken vanaf de geboorte van uw baby, vanaf het moment dat hij minimaal 3,5 kg weegt. Draagzak Miracle is ontwikkeld in samenwerking met kinderartsen, zodat u zeker weet dat het lichaam van uw pasgeboren baby volledig en optimaal wordt ondersteund.

Waar moet ik rekening mee houden als ik Draagzak Miracle omdoe?

Voor het beste comfort van zowel baby als ouders:

1. Stel eerst de hoogte van de draagzak in op basis van de lengte van de baby. Volg de maatinstructies aan de binnenkant van de draagzak.

2. Maak het draagharnas aan de voorkant van de draagzak vast met de dubbele gesp. De gesp is veilig gesloten als u zowel aan de linker- als rechterzijde van de dubbele gesp een klik hoort.

3. U kunt zelf kiezen hoe hoog u uw baby draagt, afhankelijk van de hoogte waarop u de drukverlagende riem plaatst. Kleine baby's worden vaak iets hoger gedragen dan baby's die wat ouder zijn, maar let op de behoeften van uw baby en wat u zelf het fijnst vindt.

Hoe verstel ik Draagzak Miracle als mijn baby is gegroeid?

U kunt de Draagzak Miracle eenvoudig verstellen naarmate uw baby groeit. Aan de binnenkant van het onderste gedeelte van de voorkant van de draagzak vindt u maatinstructies en een gesp. Verstel de gesp op basis van de lengte van uw baby. De maatinstructies zijn bij benadering. Houd de gesp plat. Misschien kost het wat moeite, want om veiligheidsredenen mag de gesp niet te makkelijk verschuiven.

Kan ik mijn baby in BABYBJÖRN Draagzak Miracle met het gezicht van me af dragen?

Ja, dat kan. Zodra uw baby minimaal vijf maanden oud is, kunt u de hoofdsteun van Draagzak Miracle verwijderen en uw baby met het gezicht van u af dragen. Voor die tijd zijn de nek, rug en heupen van uw baby nog niet voldoende ontwikkeld en moet u uw baby dus met het gezicht naar u toe dragen.

Wanneer moet ik de beenriempjes gebruiken?

Met de beenriempjes verkleint u de beenopeningen voor kleine baby's. Voor kinderen met een gewicht van 3,5 tot 4,5 kg moet u de beenriempjes van Draagzak Miracle gebruiken. Dit kan iets variëren, afhankelijk van de hoeveelheid kleding die uw baby draagt. Controleer altijd of de beenriempjes niet te strak om de beentjes van uw baby zijn aangetrokken.

DRAAGZAK ONE

13 Artikelen

Wat is het verschil tussen Draagzak One en de andere draagzakken van BABYBJÖRN?

BABYBJÖRN Draagzak One heeft in totaal vier draagopties. Naast de drie draagopties voor de buik is er ook een draagoptie voor de rug. U kunt Draagzak One gebruiken vanaf de geboorte van uw baby tot hij ongeveer 3 jaar is. Meer informatie over Draagzak One.

Wat is het verschil tussen Draagzak We en Draagzak One?

BABYBJÖRN Draagzak We is heel eenvoudig; je leert snel hoe je hem moet gebruiken. Hij heeft maar een paar gespen en afstellingen, en u draagt uw baby altijd met het gezicht naar u toe. Draagzak One is multifunctioneel en biedt meer draagopties. U kunt uw baby zowel met het gezicht naar u toe als van u af dragen.

Vanaf wanneer kan ik mijn baby met het gezicht van me af dragen in Draagzak One?

We raden u aan om uw baby minimaal de eerste 5 maanden met zijn gezicht naar u toe te dragen. Vanaf dat moment zijn de nek, rug en heupen van uw baby voldoende ontwikkeld om hem met het gezicht van u af te dragen. Gebruik altijd de normale beenpositie als u uw baby met het gezicht van u af draagt.

De meeste baby's van deze leeftijd vinden het leuk om de wereld om hen heen te ontdekken terwijl ze met hun rug veilig tegen de borst van papa of mama aan leunen.

Hoe doe ik Draagzak One om?

De draagzak wordt geleverd in de positie voor pasgeborenen (met de bovenste ritssluiting dicht). Als uw baby langer is dan 68 cm, wisselt u naar de lagere draagpositie voor oudere baby's.

1. Trek de draagzak als een trui over uw hoofd.
2. Plaats het rugstuk onder uw schouderblad en maak de heupriem aan de achterkant vast.
3. Maak de schouderband losser, maak de hoofdsteun aan beide zijden los en maak de veiligheidsgesp aan één kant los.

4. Plaats uw baby in de draagzak. Als u uw kind in de draagzak hebt geplaatst en de veiligheidsblokkering hebt gesloten, de hoofdsteun en eventueel de beenriempjes hebt vastgemaakt, kunt u de schouderband en de heupriem verstellen (zodat de draagzak comfortabel zit).

Vanaf wanneer kan ik mijn baby op mijn rug dragen in Draagzak One?

Als uw baby 12 maanden is, is hij groot genoeg om op uw rug te worden gedragen in Draagzak One.

Hoe draag ik mijn baby op mijn rug in Draagzak One?

1. Om te beginnen plaatst u de draagzak op uw buik, zoals u gewend bent. Uw baby heeft het gezicht naar u toe en de beentjes in de brede beenpositie. Maak de schouderbanden losser.

2. Schuif één van uw armen omhoog onder de schouderband door en de andere arm omlaag onder het onderste gedeelte van de schouderband door.
De schouderband vormt nu een gesloten lus om uw lichaam.

3. Pak uw baby vanaf onderen vast en schuif hem onder uw opgeheven arm door naar uw rug.

4. Schuif de schouderband weer terug en plaats het rugstuk op een comfortabele plek.

5. Trek tot slot de heupriem en de schouderband aan.

Hoe lang kan ik Draagzak One blijven gebruiken?

Draagzak One kunt u gebruiken voor pasgeboren baby's (minimaal 3,5 kg en 53 cm) tot ze ongeveer 3 jaar zijn (max. 15 kg of 100 cm).

Hoe verstel ik BABYBJÖRN Draagzak One als mijn baby is gegroeid?

In de eerste maanden gebruikt u de positie voor pasgeborenen (bovenste ritssluiting dicht). Wanneer uw baby 68 cm lang is (ongeveer 4 maanden oud), kunt u de onderste ritssluiting gebruiken.

U moet de hoofdsteun gebruiken totdat de nekspieren van uw baby sterk genoeg zijn om het hoofdje rechtop te houden.

Hoe gebruik ik de beenriempjes van BABYBJÖRN Draagzak One?

Voor kinderen met een gewicht van 3,5 tot 4,5 kg moet u de beenriempjes gebruiken. Bevestig de lussen op het draagharnas aan de grote knopen aan de voorzijde van de draagzak.

Wanneer gebruik ik de normale en wanneer de brede beenpositie?

Uw pasgeboren baby moet altijd met het gezicht naar u toe en in de normale beenpositie worden gedragen. Ook als u uw baby met het gezicht van u af draagt, gebruikt u de normale beenpositie.

Als uw baby groter is en u hem met het gezicht naar u toe draagt, kunt u zowel de normale als de brede beenpositie gebruiken. Als u uw baby op uw rug draagt, gebruikt u altijd de brede beenpositie.

U kunt kiezen tussen de normale en de brede beenpositie door de beenpositieritsen aan beide zijden te openen of te sluiten.

Hoe was ik Draagzak One?

Was de draagzak apart in een machinewas van 40°C. Gebruik een milieuvriendelijk en mild wasmiddel zonder bleek. De draagzak is niet geschikt voor de droger. We raden u aan een waszak te gebruiken.

Wat is het verschil tussen Draagzak One met de horizontale naad op de voorkant, die begin 2015 in de verkoop ging, en het eerdere model?

We hebben een aantal functies verbeterd aan de vorige versie van Draagzak One, met de horizontale naad op de voorkant, die begin 2015 in de verkoop ging.

1. De ritssluitingen bij de benen van het kind zijn nieuw en kunnen worden vergrendeld door de trekker naar beneden te drukken.

2. De schouderbandjes hebben een beduidend dikkere voering om de drager een verbeterd draagcomfort te bieden.

3. De heupriem is steviger om meer gewicht te kunnen dragen en de schouders nog minder te belasten.

DRAAGZAK WE

13 Artikelen

Wat is het verschil tussen Draagzak We en de andere draagzakken van BABYBJÖRN?

BABYBJÖRN Draagzak We heeft drie draagopties voor uw baby: twee voor de buik en één voor de rug. U draagt uw baby altijd met het gezicht naar u toe. U kunt Draagzak We gebruiken voor pasgeboren baby's tot kinderen van ongeveer 3 jaar. Meer informatie over Draagzak We.

Wat is het verschil tussen Draagzak We en Draagzak One?

BABYBJÖRN Draagzak We is heel eenvoudig; je leert snel hoe je hem moet gebruiken. Hij heeft maar een paar gespen en afstellingen, en u draagt uw kind altijd met het gezicht naar u toe. Draagzak One is multifunctioneel en biedt meer draagopties. U kunt uw kind zowel met het gezicht naar u toe als van u af dragen.

Vanaf wanneer kan ik mijn baby dragen in Draagzak We?

U kunt uw baby al in de draagzak dragen vanaf de geboorte, als hij of zij minimaal 3,5 kg weegt en 53 cm lang is. Al onze draagzakken zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende kinderartsen. Dankzij de belangrijke hoofd- en neksteun blijft het hoofd van uw baby goed recht, en de ergonomisch ontworpen draagzak biedt de juiste ondersteuning voor de heupen en rug van groeiende baby's.

Waarom kan ik mijn baby met Draagzak We alleen met het gezicht naar me toe dragen?

We willen dat onze collectie draagzakken aan alle behoeften en voorkeuren van ouders voldoet. Draagzak We is speciaal ontworpen voor ouders die hun baby alleen met het gezicht naar zich toe willen dragen, op hun buik of rug.

Hoe lang kan ik Draagzak We blijven gebruiken?

Draagzak One kunt u gebruiken vanaf de geboorte van uw baby (als hij of zij dan wel minimaal 3,5 kg weegt en 53 cm lang is) tot hij of zij ongeveer 3 jaar oud is en maximaal 15 kg weegt.

Hoe draag ik mijn baby op mijn rug in Draagzak We?

1. Om te beginnen doet u Draagzak We om zoals u gewend bent, met het gezicht van uw baby naar u toe.

2. Maak de schouderbanden losser. Beweeg één arm (uw rechterarm als u rechtshandig bent) naar boven zodat de schouderband onder uw arm komt. Beweeg uw linkerarm naar beneden onder de linkerschouderband, zodat de schouderbanden een 'lus' om uw bovenlichaam vormen.

3. Houd uw baby vast en schuif hem of haar voorzichtig onder uw geheven rechterarm door naar uw rug.

4. Plaats de rechterschouderband weer op zijn plaats. Plaats ook de linkerschouderband weer terug op zijn plaats en zorg dat de banden niet verstrikt zijn geraakt.

5. Doe de ruggesp waar hij comfortabel aanvoelt door hem horizontaal en verticaal te verstellen. Trek als dat nodig is de heupriem en schouderbanden aan.

Hoe verstel ik de hoofdsteun van Draagzak We?

U kunt de hoofdsteun verstellen door de korte hoofdsteunbandjes aan de bovenkant van de draagzak, naast de hoofdsteungespen, aan te trekken of losser te maken. Zorg dat er voldoende ruimte rond het hoofd van uw baby is om vrij te kunnen ademen.

Wanneer moet ik de beenriempjes gebruiken als ik mijn baby in Draagzak We draag?

U kunt de beenriempjes gebruiken als uw baby pas geboren is en tussen 3,5 en 4,5 kg weegt.

Hoe lang achter elkaar kan ik mijn kind dragen in Draagzak We?

In het begin heeft uw baby misschien een beetje tijd nodig om aan de draagzak te wennen, dus we raden u aan met korte periodes te beginnen. Kleine baby's mogen ook niet te lang in dezelfde houding zijn zonder te bewegen, dus het is belangrijk dat u goed op de signalen van uw baby let en wisselt tussen de draagzak en bijvoorbeeld een wipstoeltje, kinderwagen of wiegje als uw baby niet meer tevreden is. Bij alle draagzakken van BABYBJÖRN kan uw baby zijn of haar armpjes en beentjes vrij bewegen.

Kan ik mijn baby in Draagzak We laten slapen?

Ja, u kunt uw baby in BABYBJÖRN Draagzak We laten slapen. Uw baby geniet in de draagzak van uw nabijheid en warmte en kan naar het geruststellende geluid van uw hartslag luisteren, net als in de baarmoeder. Kleine baby's mogen echter niet te lang in dezelfde houding zijn zonder te bewegen. Daarom raden wij u aan om goed op de signalen van uw kind te letten en te wisselen tussen het wipstoeltje en bijvoorbeeld een draagzak, kinderwagen of wiegje.

Is het materiaal van de draagzak veilig voor mijn baby?

Ja. De stoffen en materialen van de draagzakken van BABYBJÖRN voldoen aan de vereisten van de standaard Oeko-Tex Standard 100, categorie 1, voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Hoe was ik Draagzak We?

Was BABYBJÖRN Draagzak We in de wasmachine op 40°C. Was de draagzak afzonderlijk en gebruik een mild, milieuvriendelijk wasmiddel zonder bleek. Maak gebruik van waszakken en doe de draagzak niet in de droger.

SLAB VOOR DRAAGZAK

4 Artikelen

Is de BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak geschikt voor alle draagzakken van BABYBJÖRN?

De Slab voor de Draagzak is geschikt voor Draagzak Original, Draagzak Active en Draagzak Miracle. Daarnaast is er een slab die speciaal is ontworpen voor Draagzak One.

Van welk materiaal is de BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak gemaakt?

De BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak is gemaakt van 80% katoen en 20% polyester.

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw baby en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I voor babyproducten. Dit betekent dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Hoe was ik de BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak?

Was BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak apart op 60 °C. Gebruik een mild, bleekvrij wasmiddel. Niet geschikt voor de droger.

Hoe bevestig ik de BABYBJÖRN Slab voor de Draagzak op de draagzak?

Schuif de slab over de hoofdsteungespen op de draagzak.

CAPE VOOR DE DRAAGZAK

3 Artikelen

Hoe was ik de BABYBJÖRN Cape voor de Draagzak?

Was de BABYBJÖRN Cape voor de Draagzak apart op 40 °C. Gebruik een mild, bleekvrij wasmiddel. Niet geschikt voor de droger.

Van welk materiaal is de BABYBJÖRN Cape voor de Draagzak gemaakt?

De BABYBJÖRN Cape is gemaakt van 100% polyester.

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Is de BABYBJÖRN Cape voor de Draagzak geschikt voor alle draagzakken van BABYBJÖRN?

Ja. De cape kan worden gebruikt voor Draagzak Original, Active, Miracle, We en One.

BESCHERMBANDJES VOOR DRAAGZAK

5 Artikelen

Passen BABYBJÖRN Beschermbandjes voor Draagzak op alle BABYBJÖRN Draagzakken?

BABYBJÖRN Beschermbandjes voor Draagzak passen op BABYBJÖRN Draagzak One en Draagzak We. Voor draagzakken met een ander design zijn slabbetjes verkrijgbaar.

Hoe plaats ik BABYBJÖRN Beschermbandjes voor Draagzak op de draagzak?

Beschermbandjes zijn gemakkelijk te plaatsen. Maak de hoofdsteun op de draagzak los en schuif de beschermbandjes over de banden.

Hoe was ik BABYBJÖRN Beschermbandjes voor Draagzak?

De beschermbandjes zijn eenvoudig op 60°C graden te wassen, in de wasmachine. Gebruik een mild en milieuvriendelijk wasmiddel, zonder bleekmiddel. Beschermbandjes mogen niet in de wasdroger.

Van welk materiaal zijn BABYBJÖRN Beschermbandjes voor Draagzak gemaakt?

Beschermbandjes voor Draagzak zijn gemaakt van 80% katoen en 20% polyester. In het midden zit een membraan, waardoor het materiaal waterdicht is en ademt. Het membraan is gemaakt van 100% PU.

Alle materialen van dit product voelen zacht aan op de babyhuid en zijn veilig om op te kauwen en op te zuigen. Ze zijn goedgekeurd op grond van Öko-Tex Standard 100, categorie 1 voor babyproducten. Dat betekent dat ze vrij zijn van schadelijke en allergieopwekkende stoffen.

Wat is het verschil tussen BABYBJÖRN Beschermbandjes voor Draagzak en BABYBJÖRN Slab voor Draagzak?

Beschermbandjes voor Draagzak houden de draagzak langer schoon en fris als uw kind op de banden van de hoofdsteun zuigt en bijt. Ze zijn praktisch in gebruik als u uw kind met het gezicht naar u toe, op uw buik, of op uw rug draagt.

Slab voor Draagzak kunt u gebruiken als u uw kind met het gezicht van u af draagt. Slab voor Draagzak beschermt het bovenste deel van de draagzak tegen sabbelen en kwijlen, zodat u de draagzak minder vaak hoeft te wassen.

WIPSTOELTJE BALANCE SOFT

11 Artikelen

Vanaf wanneer kan ik het wipstoeltje voor mijn baby gaan gebruiken?

Het wipstoeltje kan worden gebruikt voor pasgeboren baby's (vanaf 3,5 kg) tot kinderen van 13 kg (ongeveer twee jaar oud). Gebruik de babyzijde. Het veiligheidstuigje moet altijd vast zitten tot uw baby zelf kan zitten. Als uw kind zelf kan lopen en zitten, kunt u de stoelzijde gebruiken.

Wanneer gebruik ik de babyzijde en wanneer de stoelzijde van mijn Wipstoeltje Balance Soft?

Het wipstoeltje heeft twee zijden.

Gebruik de babyzijde voor uw pasgeboren baby tot hij zelf rechtop kan zitten. De babyzijde is ontworpen voor jonge baby's en is voorzien van een veiligheidstuigje dat altijd vastgemaakt moet worden. Het veiligheidstuigje heeft twee verschillende bevestigingspunten, zodat u de maat kunt aanpassen aan uw kind.

Zodra uw kind zelf kan lopen en zitten, kunt u de stof omdraaien en de stoelzijde gebruiken. Uw kind kan het wipstoeltje dan als stoel gebruiken. U hoeft uw kind niet meer vast te maken, en dat is ook niet mogelijk als u de stoelzijde gebruikt.

Wat doet het wipstoeltje voor mijn kind?

Zelfs de kleinste bewegingen worden omgezet in een zachte, rustgevende schommelbeweging van het wipstoeltje. Uw baby ontwikkelt zijn coördinatie en heeft tegelijkertijd veel plezier. Als uw kind groot genoeg is en zelfstandig kan lopen, kunt u de stof omdraaien en het wipstoeltje als stoel gebruiken. U kunt het wipstoeltje gebruiken tot uw kind 13 kg weegt. Voor onze wipstoeltjes zijn geen batterijen vereist.

Hoe lang achter elkaar mag mijn kind in het wipstoeltje zitten?

U kunt uw kind in het wipstoeltje laten zitten zolang hij tevreden is. Uw kind kan ook kort in het wipstoeltje slapen als hij dat prettig vindt. We raden u dan aan de laagste of middelste stand te gebruiken voor maximaal slaapcomfort. Kleine baby's mogen echter niet te lang in dezelfde houding zitten of liggen. Daarom raden wij u aan om goed op de behoeften van uw kind te letten en te wisselen tussen het wipstoeltje en bijvoorbeeld een draagzak, uw armen en een kinderwagen of wiegje. Voor een baby die nog niet zelf kan zitten, gebruikt u altijd de babyzijde en maakt u het veiligheidstuigje vast.

BABYBJÖRN Babysitter Balance heeft drie standen. Welke stand is het beste voor mijn kind?

De laagste stand "Slapen" gebruikt u voor uw pasgeboren baby. De baby ligt comfortabel, met optimale ondersteuning voor zijn lichaam, en kan tegelijkertijd oogcontact met u houden. Gebruik de babyzijde en maak het veiligheidstuigje altijd vast. Het maximumgewicht is 7 kg.

U kunt de middelste stand "Rusten" gaan gebruiken als uw kind in deze positie gemakkelijk zijn rug en hoofd rechtop kan houden. U maakt bij deze stand ook het veiligheidstuigje altijd vast. Het maximumgewicht is 9 kg.

U kunt de hoogste stand "Spelen" gaan gebruiken als uw kind in deze positie gemakkelijk zijn rug en hoofd rechtop kan houden, tot uw kind zelfstandig kan zitten. U maakt bij deze stand ook het veiligheidstuigje altijd vast. Het maximumgewicht is 9 kg.

Zodra uw baby zelfstandig kan lopen en zitten, hoeft u hem niet meer vast te maken. Keer de stof om en gebruik de stoelzijde. Voor de stoelzijde raden we het volgende aan:

Laagste stand "Slapen" tot 7 kg.

Middelste stand "Rusten" tot 10 kg.

Hoogste stand "Spelen" tot 13 kg.

Transportstand: als u het wipstoeltje niet gebruikt, kunt u het inklappen in de compacte transportstand zodat u het gemakkelijk kunt opbergen.

Hoe verander ik de stand van het wipstoeltje?

Til het trapsgewijze instelmechanisme op en verplaats het naar de gewenste stand terwijl u de rugleuning met uw andere hand optilt. Als u uw wipstoeltje in de transportstand wilt inklappen, moet u het wipstoeltje in stand A of B zetten. Trek de rode borgpal achteruit en stel het wipstoeltje in op de transportstand D.

Van welk materiaal is de stoffen zitting van mijn Wipstoeltje Balance Soft gemaakt?

Het Wipstoeltje Balance Soft is verkrijgbaar in drie materiaalcollecties:

Cotton: 100% katoen 
Mesh: 100% polyester
Organic: 100% biologisch katoen

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Hoe was ik de stof van het Wipstoeltje Balance Soft?

De stof is gemakkelijk te verwijderen en kan apart worden gewassen in een machinewas van 40°C. Gebruik een mild, bleekvrij wasmiddel. Niet geschikt voor de wasdroger en niet strijken, want dan kan de vulling in elkaar gedrukt worden.

Waardoor is het Wipstoeltje Balance Soft ergonomisch?

Het wipstoeltje heeft een zachte vorm die zich naar het lichaam van uw baby vormt. Het gewicht van uw baby wordt gelijkmatig verdeeld over de stoffen zitting, waardoor zijn hoofd en rug goed ondersteund worden. Dit alles geeft uw kind een ergonomische liggende en zittende positie.

Waarin verschilt het wipstoeltje Balance Soft van het voorgaande model, BABYBJÖRN Bouncer Balance?

Het nieuwe model heeft twee zijden: een babyzijde en een stoelzijde. De babyzijde kan wordt gebruikt voor baby's tot ze zelf rechtop kunnen zitten. Zodrauw uw kind zelf kan lopen en zitten, keert u de stof om en gebruikt u de stoelzijde.

De babyzijde is als een knus 'nestje' voor uw kleine baby genaaid. Het veiligheidstuigje is gevoerd en dubbelgevouwen. Hierdoor is het extra zacht. Dat is nodig, want veel baby's houden de randen van het tuigje vast. Het veiligheidstuigje is nu vastgenaaid zodat het niet losraakt, en heeft twee verschillende bevestigingspunten, zodat u de maat kunt aanpassen aan uw kind. Het frame heeft ook een rondere vorm gekregen.

Past de stoffen zitting van oudere modellen ook op Wipstoeltje Balance Soft?

Nee, de stoffen zitting van het vorige model  BABYBJÖRN Bouncer Balance heeft een andere pasvorm.  De stoffen zitting van het nog oudere model 1-2-3 past niet op het nieuwe wipstoeltje.

LUIERTAS SOFO

7 Artikelen

Kan ik luiertas SoFo aan de kinder- of wandelwagen hangen?

Ja, dat kan. Gebruik de verstelbare schouderband of de D-ringen als u BABYBJÖRN Luiertas SoFo aan de kinder- of wandelwagen wilt hangen. Let op! Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw kinder- of wandelwagen om er zeker van te zijn dat u er tassen aan kunt hangen. Houd er rekening mee dat het zwaartepunt hierdoor verschuift, waardoor de kinder- of wandelwagen kan omvallen.

Tip! Hang de tas met het logo van BABYBJÖRN naar u toe. De tas is zo ontworpen dat u snel en makkelijk de dingen kunt pakken die u nodig heeft. 

Kan ik Luiertas SoFo wassen?

We raden aan om vuil van de luiertas te verwijderen met een vochtige doek. Het verschoningskleed kunt u in de wasmachine wassen op 40˚C.

Van welk materiaal is Luiertas SoFo gemaakt?

De buitenkant en de voering zijn van 100% polyester, de verstevigingen aan de achterkant van de tas van 100% polyurethaan. De voering is goedgekeurd voor babyproducten in overeenstemming met Oeko-Tex® Standard 100, categorie 1. Dat houdt in dat het materiaal vrij is van schadelijke stoffen en allergenen, en vriendelijk voor de huid van uw baby.

Hoeveel vakken heeft Luiertas SoFo?

BABYBJÖRN Luiertas SoFo heeft in totaal 14 opbergvakken van verschillende groottes aan de binnen- en buitenkant. Aan de binnenkant vindt u een hoofdvak, twee flesvakjes aan de korte kanten, twee vakjes van mesh voor luiers en babydoekjes, een vak met magnetische sluiting voor het verschoningskleed, twee vakjes voor fopspenen en een vakje met rits voor bijvoorbeeld uw portemonnee en medicijnen. Aan de buitenkant vindt u nog drie handige vakken, waarvan twee met een magnetische sluiting, en twee flesvakjes aan de korte kanten. 

Wordt Luiertas SoFo geleverd met een verschoningskleed?

Ja, BABYBJÖRN Luiertas SoFo wordt geleverd met een verschoningskleed in een apart binnenvak met magnetische sluiting. Het materiaal van het verschoningskleed is goedgekeurd voor babyproducten in overeenstemming met Oeko-Tex® Standard 100, categorie 1.  

Kan het verschoningskleed voor Luiertas SoFo worden gewassen?

Ja, u kunt het verschoningskleed eenvoudig wassen op 40˚C. Gebruik een mild, milieuvriendelijk wasmiddel zonder bleek. Het is niet geschikt voor de droger of om te strijken. 

Van welk materiaal is het verschoningskleed voor Luiertas SoFo gemaakt?

Het verschoningskleed is van 100% polyester en de voering van 100% polyurethaanfoam. De materialen zijn goedgekeurd voor babyproducten in overeenstemming met Oeko-Tex® Standard 100, categorie 1. Dat houdt in dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen, en dat ze vriendelijk zijn voor de huid van uw baby.

REISBEDJE LIGHT

9 Artikelen

Wat is het verschil tussen de vorige versies van het Reisbedje Light en de nieuwe versie met netstof?

Het reisbedje zelf is in feite hetzelfde – het is nog steeds makkelijk mee te dragen, op te klappen en in te klappen. Wat nieuw is, is het materiaal: het reisbedje heeft nu aan de zijkanten netstof tot de bodem. Hierdoor kunt u makkelijker controleren of uw baby nog veilig slaapt. Omdat de productstandaard is gewijzigd, hebben we ook een nieuw bevestigingsmechanisme aan het matras toegevoegd.

Geldt er een maximumgewicht voor het Reisbedje Light?

We vermelden geen aanbevolen maximumgewicht voor het BABYBJÖRN Reisbedje Light. Dankzij het unieke ontwerp kunt u zelf ook in het reisbedje leunen als u uw baby erin legt of eruit haalt.

Hoe lang u het BABYBJÖRN Reisbedje Light kunt gebruiken, verschilt van kind tot kind. De maximumleeftijd heeft niets met het gewicht te maken. Het gaat er meer om hoe hoog het risico is dat uw kind zal proberen te 'ontsnappen' of in en uit het reisbedje te klauteren. We raden u aan het BABYBJÖRN Reisbedje Light niet meer te gebruiken vanaf het moment dat uw kind probeert eruit te klimmen.

Hoe was ik het Reisbedje Light?

U kunt de  matrashoes eenvoudig verwijderen door de rits aan één van de korte zijdes te openen. Was de matrashoes apart in een machinewas van 60°C. Gebruik een mild, bleekvrij wasmiddel. De matrashoes mag niet in de droger.Verder kunt u de buitenstof van het reisbedje verwijderen door de vier ritsen rond het frame te openen. Was de stof afzonderlijk in de wasmachine op 40°C. Gebruik een mild, bleekvrij wasmiddel. Geen van de onderdelen mag in de droger.

Het matras zelf is te groot voor de wasmachine. U kunt het matras voorzichtig met de hand wassen en schoonvegen.

The mattress itself is too large to be machine-washed. You can wash it gently by hand and rinse it off as needed.

Hoe zet ik het BABYBJÖRN Reisbedje Light op?

U kunt het BABYBJÖRN Reisbedje Light in één simpele beweging opzetten. Haal het reisbedje uit de opbergzak. Houd het bedje met de poten naar beneden aan de korte zijden vast en klap het in één beweging open. De poten klappen vanzelf uit, maar controleer wel of ze alle vier goed staan.

Let op: Plaats het matras in het reisbedje en maak het aan de onderkant van het bedje vast. Dit doe je door de rode lussen in de hoeken door de gaten te trekken en ze te aan de rode haken te bevestigen.

Moet ik het matras aan de rode haken bevestigen?

We raden u aan de haken te gebruiken. Zo bent u verzekerd van de beste veiligheid.

Hoe klap ik het BABYBJÖRN Reisbedje Light in?

Maak eerst het matras los van de haken. Vouw het matras op en plaats hem in de opbergzak. Klap de poten één voor één in; trek de poot eerst naar buiten voordat je hem inklapt. Vouw het bedje in het midden op en doe het in de zak.

Welke afmetingen heeft het BABYBJÖRN Reisbedje Light en hoeveel weegt het?

Het BABYBJÖRN Reisbedje Light weegt slechts 6 kg en is dus makkelijk mee te dragen op korte en langere uitstapjes.

Het bedje heeft de volgende afmetingen:
Matras: 60 x 105 x 3 cm (Europese versie)

Afmetingen van het frame/benodigde vloerruimte: 82 x 112 cm

Ingeklapte stand: 60 x 49 x 14 cm

Hoogte uitgeklapte stand: 64 cm

 

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby in het BABYBJÖRN Reisbedje Light slapen?

Het BABYBJÖRN Reisbedje Light is speciaal ontworpen voor pasgeboren baby's tot kinderen van ongeveer drie jaar. Er is geen maximumgewicht, omdat het matras direct op de ondergrond ligt. Hoe lang u het reisbedje kunt gebruiken, verschilt van kind tot kind.

Sommige kinderen kunnen zelfs als ze al drie jaar zijn nog in het BABYBJÖRN Reisbedje Light slapen. Andere kinderen proberen er al uit te klimmen voordat ze drie jaar zijn. Zodra uw kind begint te klauteren, is het tijd om het bedje niet meer te gebruiken, dus let daar goed op.

Is het materiaal van het reisbedje veilig voor mijn baby?

Ja. Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I, voor babyproducten. Dit houdt in dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

MATRASOVERTREK VOOR HET REISBEDJE LIGHT/WIEGJE

3 Artikelen

Hoe was ik het matrasovertrek?

Het matrasovertrek is makkelijk af te halen en machinewasbaar op 60°C.

Kan ik andere matrasovertrekken gebruiken voor het BABYBJÖRN Reisbedje Light/Wiegje?

U kunt andere matrasovertrekken gebruiken, maar het BABYBJÖRN Matrasovertrek voor Reisbedje Light/Wiegje is speciaal ontworpen voor het reisbedje. Het overtrek past precies over het matras, zodat het strak op zijn plaats blijft en niet verschuift. Dankzij het elastiek is het bedje makkelijk op te maken. Het matrasovertrek voldoet aan de standaard Oeko-Tex® Standard 100, categorie 1, voor babyproducten. Dit houdt in dat het gegarandeerd vrij is van schadelijke stoffen. Het hypoallergene materiaal is veilig voor de gevoelige huid van baby's.   

Van welk materiaal is het matrasovertrek gemaakt?

Het matrasovertrek is van zacht, biologisch katoen.

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

WIEGJE

14 Artikelen

Waarom zou ik voor het BABYBJÖRN Wiegje kiezen in plaats van een traditionele wieg?

Als u voor het BABYBJÖRN Wiegje kiest, hebt u een uniek verend wiegje dat in geen enkele positie kan blijven haken. Het is lichtgewicht en u kunt het eenvoudig van kamer naar kamer verplaatsen. Dankzij de luchtige netstof kan uw baby goed ademen. Bovendien kunt u uw baby goed in de gaten houden, zelfs als u in bed ligt. Het wiegje is gemakkelijk te monteren en de hoes kan worden gewassen.

>> Lees het verhaal achter de ontwikkeling van het product.

Vanaf wanneer kan ik het wiegje voor mijn baby gaan gebruiken?

Het wiegje is speciaal ontworpen voor pasgeboren baby's. U kunt het wiegje gebruiken tot uw baby zelf kan zitten (vanaf ongeveer zes maanden) of 8 kg weegt.

Hoe monteer ik het wiegje?

Het BABYBJÖRN Wiegje kan eenvoudig worden gemonteerd. Gebruik de ingesloten twee schroeven en de inbussleutel en volg de instructies in de handleiding. De montage neemt maar 5 minuten in beslag. De inbussleutel is een standaardtype.

Hoe was ik het wiegje?

De buitenstof van het wiegje kunt u eenvoudig verwijderen door de drie ritssluitingen te openen. Was de stof apart in een machinewas van 40°C. De matras kan in een machinewas van 60°C worden gewassen. U kunt het overtrek eraf halen of erom laten zitten tijdens het wassen.

Gebruik een mild wasmiddel zonder bleek. Niet geschikt voor de droger. Het frame van het wiegje en de andere onderdelen kunnen met een doek en een milde allesreiniger worden afgeveegd.

Welk type matras heeft het wiegje?

De matras van het BABYBJÖRN Wiegje voldoet aan de bestaande matrasnormen en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderartsen. Een dunne matras is veiliger voor uw baby dan een dikke matras. Let op: maak uitsluitend gebruik van de matras die bij dit product is geleverd. Als accessoire kunt u een matrasovertrek van biologisch katoen kopen die speciaal is ontworpen voor het matras: het BABYBJÖRN Matrasovertrek voor Wiegje.

Waarom is het wiegje van netstof gemaakt?

Netstof heeft twee voordelen. Ten eerste kan uw baby goed ademen door de netstof als hij met zijn gezicht dicht tegen de zijkant aanligt. Ten tweede kunt u door de stof heen kijken, waardoor u makkelijk kunt controleren of uw baby nog veilig slaapt.

Wat is er speciaal aan de vering van BABYBJÖRN Wiegje?

De beweging is vergelijkbaar met die van een kinderwagen met vering. Het wiegje kan gemakkelijk in alle richtingen schommelen. Met zachte hand- of voetbewegingen kunt u het laten schommelen.

Verder beweegt het wiegje door de bewegingen van uw baby zelf. Als uw baby wakker wordt, kan hij dus weer vanzelf in slaap worden gewiegd. Sommige slaapdeskundigen menen dat baby's minder diep slapen als ze in beweging zijn. Het wiegje stopt echter met schommelen zodra uw baby in slaap valt, zodat hij niet gewend raakt aan voortdurende beweging tijdens het slapen.

Wat maakt het BABYBJÖRN Wiegje zo veilig?

Tijdens de ontwikkeling van het wiegje zijn voortdurend deskundigen geraadpleegd, waaronder Mark Brandenburg (een Amerikaanse arts en deskundige op het gebied van kindveiligheid). Dokter Brandenburg is ervan overtuigd dat BABYBJÖRN Wiegje niet de gewoonlijke risico's van wiegjes met zich meebrengt. In zijn boek Child Safe schrijft hij:

"Baby's lopen verwondingen op als ze zo ver naar één kant rollen dat het wiegje niet meer de andere kant op kan bewegen. Als het wiegje zo ver kantelt dat de baby niet meer van de spijlen kan wegrollen, kan de druk op zijn borstkasje zo groot worden dat hij niet meer kan ademen."

Dokter Brandenburg heeft bezwaar tegen wiegjes omdat ze in een hoek kunnen blijven haken die gevaarlijk is voor de baby. Maar hij bevestigt dat dit risico bij het BABYBJÖRN Wiegje niet aanwezig is, omdat het stevig op de grond staat en niet op de traditionele manier schommelt. Hierdoor kan het niet in één positie blijven hangen.

Bovendien zijn de zijkanten van het wiegje van luchtige en zachte netstof gemaakt, waardoor uw baby zelfs kan ademen als hij met zijn hoofdje erg dicht bij de zijkant ligt.

Lees het verhaal achter de ontwikkeling van het product.

Wat zijn de afmetingen van het wiegje?

Het wiegje weegt maar 6 kg.

Hoogte/lengte/breedte in de transportstand: 13 x 79 x 58 cm


Hoogte/lengte/breedte in de uitgeklapte stand: 65 x 79 x 58 cm


Afmetingen van de matras: 36 x 72 cm

Van welk materiaal is het wiegje gemaakt?

Matrashoes: 100% katoen 


Matrasvulling: 100% polyether 


Stof rond het wiegje: 100% polyester


Poten: beukenhout en staal, de voetjes zijn van TPE-kunststof


Bedhemeltje: 100% polyester

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex® Standard 100 categorie I voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Waarom is het BABYBJÖRN Wiegje zo klein?

Dankzij de compacte omvang is het wiegje niet alleen gemakkelijk te verplaatsen, maar ook nog eens erg knus voor uw baby, zoals in mama's buik.

Baby's die oud genoeg zijn om zelf te zitten, horen niet meer in een wieg te liggen. Ze kunnen gaan klimmen en in het ergste geval uit de wieg vallen. Daarom hebben we het wiegje zo klein gemaakt. Uw baby is eruit gegroeid als het tijd is om naar een groter bedje te verhuizen.

"Ik heb een ander BABYBJÖRN Wiegje gezien. Waarin verschilt dat van BABYBJÖRN Wiegje?"

BABYBJÖRN heeft een eerdere versie van het BABYBJÖRN Wiegje verkocht met de naam Babymandje. BABYBJÖRN Wiegje is een aangepaste versie met een aantal verbeteringen, die we bovendien voor een lagere prijs aanbieden dan de voorganger. Het basisdesign is hetzelfde.

Hoe gebruik ik het BABYBJÖRN Bedhemeltje voor Wiegje?

Het bedhemeltje is een accessoire voor BABYBJÖRN Wiegje en wordt apart verkocht. Het bedhemeltje maakt het wiegje extra knus voor uw baby. U kunt het bedhemeltje volledig om het wiegje wikkelen, zodat u het als muskietennet kunt gebruiken.

U kunt het bedhemeltje aan het wiegje vastmaken door het in de hoek vast te klikken. U hebt geen gereedschap nodig.

Hoe was ik het bedhemeltje?

De stof van het bedhemeltje moet apart worden gewassen in een machinewas van 40°C. Gebruik een mild wasmiddel zonder bleek. Niet geschikt voor de droger.

Let op: verwijder de stof van het frame voordat u het bedhemeltje wast.

KINDERSTOEL

11 Artikelen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind de BABYBJÖRN Kinderstoel gebruiken?

Uw kind kan de BABYBJÖRN Kinderstoel gebruiken als hij minimaal zes maanden oud is en zelfstandig rechtop kan zitten.

Hoe werkt de te openen tafel van de kinderstoel?

De te openen veiligheidstafel functioneert als een vergrendeling. Stel de veiligheidstafel dicht tegen het lichaam van uw kind af, zodat uw kind niet zo makkelijk kan gaan staan. Als de veiligheidstafel is gesloten, kunt u hem in verschillende standen afstellen door de rode afstelknop op de onderkant van de tafel in te drukken.

Hoe lang kan mijn kind de kinderstoel gebruiken?

De kinderstoel kan worden gebruikt zolang uw kind voldoende plaats heeft om in de stoel te zitten en u de veiligheidstafel kunt sluiten. Kinderen passen vaak in de stoel tot ze ongeveer drie jaar oud of 95 cm lang zijn, maar dat verschilt uiteraard per kind, omdat kinderen niet allemaal in hetzelfde tempo groeien. De kinderstoel is ergonomisch vormgegeven en heeft een gebogen rugleuning die het lichaam van uw kind optimaal omsluit.

Belangrijk! Stel de veiligheidstafel dicht tegen het lichaam van het kind af, zodat hij of zij niet zo makkelijk kan gaan staan.

Wat is het maximumgewicht om in de kinderstoel te mogen zitten?

Voor onze kinderstoel geldt geen maximumgewicht. Zolang uw kind voldoende ruimte heeft om in de stoel te zitten, kan deze het gewicht van uw kind dragen

Hoe verstel ik de kinderstoel?

U kunt de veiligheidstafel in verschillende standen afstellen door de rode afstelknop op de onderkant van de tafel ingedrukt te houden en de tafel tegelijkertijd dichter naar uw kind toe of van hem af te bewegen.

Belangrijk! Stel de veiligheidstafel dicht tegen het lichaam van uw kind af, zodat uw kind niet zo makkelijk kan gaan staan.

Hoe open/sluit ik de veiligheidstafel zodat ik mijn kind eruit kan halen/erin kan zetten?

Om de veiligheidstafel te openen en te sluiten, druk je eerst op de rode veiligheidsblokkering op de zwarte draaiknop en draai je aan de knop. Houd uw kind altijd stevig vast wanneer u hem/haar in de kinderstoel zet of eruit haalt.

Belangrijk! De veiligheidstafel moet altijd in de vergrendelde gebruikersstand zijn als uw kind in de kinderstoel zit.

Zit mijn kind veilig in de BABYBJÖRN Kinderstoel?

Stel de veiligheidstafel dicht tegen het lichaam van uw kind af, zodat uw kind niet zo makkelijk kan gaan staan. Dankzij de veilige tweetrapssluiting kan uw kind de kinderstoel niet zelf openen en sluiten of in de transportstand klappen.

Belangrijk! Laat uw kind nooit zonder toezicht in de kinderstoel zitten.

Hoe klap ik de kinderstoel in de transportstand?

Druk de rode afstelknop in. Trek vervolgens de zwarte inklapblokkering over de rode afstelknop en klap de veiligheidstafel in. Druk de pootblokkeringen in en schuif de poten in elkaar.

Hoe reinig ik de kinderstoel?

We raden u aan de kinderstoel af te nemen met een vochtige doek. Het afneembare tafelblad kan met de hand of in de vaatwasser worden afgewassen

Van welk materiaal is de kinderstoel gemaakt?

De BABYBJÖRN Kinderstoel is gemaakt van kunststof en gelakt staal.

Het tafelblad is gemaakt van acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Het blad is voedselveilig volgens zowel de Europese (EEG) als de Amerikaanse (FDA) normen.

Het product is PVC-vrij en bevat geen Bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. Het kunststof is ook recycleerbaar.

Welke afmetingen heeft de kinderstoel en hoeveel weegt hij?

Gewicht: 5 kg

Hoogte in uitgeklapte stand: 83 cm
Hoogte in ingeklapte stand: 94 cm

Breedste afmeting met blad in uitgeklapte stand: 46 cm
Hoogte van de veiligheidstafel in ingeklapte stand: 71 cm
Oppervlak van de poten in uitgeklapte stand: 55 x 54 cm
Hoogte/breedte/diepte in transportstand, met de poten gedemonteerd: 50 x 44 x 25 cm

EET-EN SPEELSCHORTJE

3 Artikelen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind het BABYBJÖRN Eet- en Speelschortje aan?

Het schortje is ontworpen voor kinderen vanaf ongeveer 8 maanden tot 3 jaar oud.

Hoe was ik het schortje?

Het schortje is eenvoudig schoon te vegen en machinewasbaar. Gebruik een mild wasmiddel zonder bleek. Was het schortje apart op 40°C. Het kan niet in de droger.

Van welk materiaal is het schortje gemaakt?

Het materiaal bestaat voor 50% uit polyester en voor 50% uit polyurethaan.

Alle materialen voelen zacht aan tegen de huid van uw kind en zijn geschikt om op te kauwen of sabbelen. De materialen zijn getest conform Oeko-Tex Standard 100, categorie 1 voor babyproducten. Dit houdt in dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

ZACHTE SLAB

3 Artikelen

Kan de slab in de vaatwasser?

Ja, de slab kan in de vaatwasser. Plaats hem niet te dicht bij het verwarmingselement van de vaatwasser.

Van welk materiaal is de slab gemaakt?

De Zachte Slab is gemaakt van polypropyleen (PP) en thermoplastisch elastomeer (TPE).

De kunststof is voedselveilig volgens zowel de Europese (EEG) als de Amerikaanse (FDA) normen. Het product is PVC-vrij en bevat geen Bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. De kunststof is ook recycleerbaar.

>Meer informatie over BABYBJÖRN en veilig plastic.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind de slab gebruiken?

De slab is ontworpen voor baby's vanaf ongeveer vier maanden.

BABYBORD, LEPEL EN VORK

6 Artikelen

Op de onderkant van mijn BABYBJÖRN Babybord staat een 7. Wat betekent dat?

Het getal op de onderkant van het bord geeft aan welke kunststoffen gebruikt zijn bij de productie.  De kunststoffen zijn onderverdeeld in zeven verschillende categorieën (voor recycling). Categorie 1-6 staan voor een aantal specifieke kunststoffen. Categorie 7 staat voor 'overige kunststoffen'. Dit houdt in dat het product is gemaakt van andere kunststoffen dan de kunststoffen die onder categorie 1 tot en met 6 vallen.

Onze producten behoren tot categorie 7. Ze zijn altijd BPA-vrij en bevatten uitsluitend voedselveilige en toegestane kunststoffen. 

Waarom is het makkelijker om met BABYBJÖRN Babybord, Lepel en Vork te eten dan met andere borden en bestek?

Dankzij de klavertje-drievorm van het bord kunnen baby's hun eten makkelijker op hun lepel of vork krijgen zonder het steeds weg te schuiven. De rubberen rand aan de onderkant van het bord zorgt ervoor dat het bord stevig op tafel staat. Door de ronde rand is het voor kleine handjes moeilijk om het bord vast te grijpen en weg te gooien.

De korte handgrepen van de lepel en de vork zijn makkelijk beet te pakken voor kleine handjes (zowel rechts als links). De kom van de lepel is zo gevormd dat baby's hun eten makkelijk op de lepel krijgen.

Kan ik BABYBJÖRN Babybord, Lepel en Vork in de vaatwasser wassen?

Ja, u kunt het bord, de lepel en de vork in de vaatwasser wassen. Maar plaats ze niet bij het verwarmingselement van de vaatwasmachine.

Kan ik eten op het BABYBJÖRN Babybord in de magnetron verwarmen?

Ja dat kan, op een lage temperatuur. Dit houdt in max. 90°C. Als u op een lage temperatuur verwarmt, gaat het bord langer mee. Als u op een hoge temperatuur verwarmt, kan het bord beschadigd raken. We raden u aan alleen eten te verwarmen en de magnetron niet te gebruiken om eten te koken.  

Welke kunststoffen bevat het BABYBJÖRN Babybord?

De randen van de lepel, de vork en het bord zijn gemaakt van polypropyleen (PP) en de rubberen rand aan de onderkant van het bord is van thermoplatisch elastomeer (TPE). De binnenkant van het bord is gemaakt van acrylonitril-butadieen-styreen (ABS).

Alle keukenproducten van BABYBJÖRN zijn gemaakt van voedselveilige kunststoffen en voldoen aan de relevante veiligheidseisen in zowel Europa als de VS. Ze zijn PVC-vrij en bevatten geen bisfenol A (BPA), ftalaten, cadmium, lood of broom.  De kunststof is ook recycleerbaar.

 

Kan ik BABYBJÖRN Babybord, Lepel en Vork steriliseren of koken?

We raden u af uw bord, lepel of vork te steriliseren of koken. De maximumtemperatuur is 90°C en als u het materiaal te sterk verhit, kunnen de producten beschadigd raken of vervormen. We raden u daarom aan BABYBJÖRN Babybord, Lepel en Vork vóór gebruik te wassen met een mild afwasmiddel of in de vaatwasser.

BABYBEKER

10 Artikelen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind uit de BABYBJÖRN Babybeker drinken?

Vanaf ongeveer 8 maanden kan uw baby uit de beker drinken. De ontwikkeling van kinderen is echter heel persoonlijk en dit kan dus variëren. Dankzij het grijpvriendelijke materiaal en de zachte, duidelijke vormen is de beker makkelijk vast te pakken voor kleine handjes. De rubberen rand om de onderkant zorgt ervoor dat de beker stevig op tafel staat en moeilijk om te gooien is.

TIP: U kunt uw baby in het begin helpen met drinken uit de beker. Zodra uw baby de motorische vaardigheden heeft om de beker zelf vast te houden en dit ook zelf wil, gaat dat vanzelf. Baby's vinden het in het begin heerlijk om te experimenteren. Als u de beker steeds met kleine beetjes drinken vult, leert uw baby vanzelf om te drinken zonder te morsen.

Van welk materiaal is de beker gemaakt?

De beker is gemaakt van polypropyleen (PP) en thermoplastisch elastomeer (TPE).

De kunststof is voedselveilig en voldoet aan de veiligheidsvereisten voor kunststof in zowel Europa (EEG) als in de VS (FDA). Het product is PVC-vrij en bevat geen bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. De kunststof is ook recycleerbaar.

Wij van BABYBJÖRN willen graag dat u voor producten kunt kiezen die zowel handig als veilig zijn. We gaan daarom aangeven of onze producten van kunststof "BPA-vrij" zijn. Dan hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

>>Meer informatie over BABYBJÖRN en veilig plastic.

Is de beker voedselveilig?

Ja.

Hoeveel inhoud heeft de beker?

De beker heeft een inhoud van 100 ml en een praktische schaal (50 ml, 75 ml en 100 ml).

Kan de beker in de magnetron?

Ja, u kunt eten of drankjes in de BABYBJÖRN Beker opwarmen in de magnetron. Vergeet niet te roeren, want als u eten opwarmt in de magnetron, is de temperatuur niet overal hetzelfde.

LET OP: Gebruik geen andere verwarmingsbronnen dan een magnetron.

HANDIGE TIP: De onderkant van de beker loopt rond af, zodat uw baby met de BABYBJÖRN Babylepel makkelijk al het eten uit de beker kan krijgen.

Kan de beker in de vriezer?

Ja, de beker kan in de vriezer.

Kan de beker in de vaatwasser?

Ja. U kunt de beker met de hand afwassen of in de vaatwasser doen.

Kan de beker tegen een stootje?

Ja. De beker is gemaakt van stevig kunststof en kan dus tegen een stootje, zoals op de grond vallen.

Kan ik de beker direct uit de verpakking gebruiken?

U kunt de beker het beste voor het eerste gebruik wassen met een mild afwasmiddel of in de vaatwasser.

Wat kan ik doen om te zorgen dat mijn Babybord, Lepel en Vork langer meegaan?

Onze beste tip om te zorgen dat uw BABYBJÖRN Babybord, Lepel en Vork langer meegaan, is om ze samen te gebruiken. De lepel en de vork zijn speciaal ontworpen voor gebruik met het bord en ze zijn perfect voor jonge kinderen. Gebruik geen metalen bestek, want dan kunnen er krassen ontstaan op het bord.

Was het bord en bestek met mild afwasmiddel en een niet-schurend sponsje. Kook of steriliseer uw BABYBJÖRN Babybord, Lepel en Vork niet. We raden een maximumtemperatuur van 90°C aan.

Eet smakelijk!

ZETELPOTJE

3 Artikelen

Van welk materiaal is het Zetelpotje gemaakt?

Het zetelpotje is gemaakt van polypropyleen (PP) en thermoplastisch elastomeer (TPE).

Het product is PVC-vrij en bevat geen bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. De kunststof is ook recycleerbaar.

Hoe maak ik het zetelpotje schoon?

Het binnenpotje is er makkelijk uit te nemen, te legen en schoon te maken.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind het zetelpotje gebruiken?

Toilet- en potjestraining is heel persoonlijk, dus is het moeilijk om een specifieke leeftijd aan te geven. Het BABYBJÖRN Zetelpotje heeft een hoge rugsteun, fijne armsteunen en een hoge spatbescherming, zodat het gebruik van het potje makkelijk en comfortabel is.

PIENTER POTJE

4 Artikelen

Wat is het verschil tussen het BABYBJÖRN Pienter Potje en het BABYBJÖRN Zetelpotje?

Het BABYBJÖRN Pienter Potje is kleiner dan het BABYBJÖRN Zetelpotje, maar uw kind zit even lekker en het is even makkelijk schoon te maken dankzij het uitneembare binnenpotje. Het is dus een perfect potje om bij u te hebben als u op reis gaat of als u een kleine badkamer hebt.

Hoe maak ik het Pienter Potje schoon?

Het binnenpotje is er makkelijk uit te nemen, te legen en te reinigen.

Van welk materiaal is het Pienter Potje gemaakt?

Het Pienter Potje is gemaakt van polypropyleen (PP) en thermoplastisch elastomeer (TPE).

Het product is PVC-vrij en bevat geen bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. De kunststof is ook recycleerbaar.

Wij van BABYBJÖRN willen graag dat u voor producten kunt kiezen die zowel handig als veilig zijn. We beginnen nu met het aangeven van "BPA-vrij" op onze kunststof producten, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind het Pienter Potje gebruiken?

Toilet- en potjestraining is heel persoonlijk, dus is het moeilijk om een specifieke leeftijd aan te geven. Het BABYBJÖRN Pienter Potje heeft een hoge spatbescherming en is ergonomisch gevormd, zodat uw kind lekker zit op het potje.

TOILET TRAINER

3 Artikelen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind de Toilet Trainer gebruiken?

We doen geen leeftijdsaanbevelingen voor potjes- en toilettraining. Als ouder kent u uw kind het best en kunt u bepalen wanneer hij of zij er klaar voor is. Met zijn zachte vormen zit de BABYBJÖRN Toilet Trainer lekker. Hij is speciaal ontworpen voor kinderen die klaar zijn om zelf naar het toilet te gaan.

BABYBJÖRN heeft ook het Zetelpotje en Pienter Potje ontwikkeld, die kinderen kunnen gaan gebruiken zodra ze er klaar voor zijn.

Hoe maak ik de Toilet Trainer schoon?

De Toilet Trainer is gemakkelijk schoon te maken door hem af te spoelen of af te vegen.

Van welk materiaal is de Toilet Trainer gemaakt?

De Toilet Trainer is gemaakt van polypropyleen (PP).

Het product is PVC-vrij en bevat geen bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. De kunststof is ook recycleerbaar.

Meer informatie over BABYBJÖRN en veilig plastic.

OPSTAPKRUKJE

2 Artikelen

Wat is het maximumgewicht voor op het Opstapkrukje?

Er is geen maximumgewicht voor het Opstapkrukje. Het is stevig genoeg om het gewicht van een volwassene te dragen, maar het is speciaal ontworpen voor kinderen en het gebruiksdoel is dan ook beperkt tot kinderen.

Van welk materiaal is het Opstapkrukje gemaakt?

Het Opstapkrukje is gemaakt van recycleerbaar polypropyleen (PP).

Het product is PVC-vrij en bevat geen bisfenol A, ftalaten, cadmium, lood of broom. De kunststof is ook recycleerbaar.

Meer informatie over BABYBJÖRN en veilig plastic.