Luiertas SoFo
Luiertas SoFo • Grijs/Lavendel

Luiertas SoFo

  • Te dragen als handtas, schoudertas & rugzak
  • Grote tas met ruimte voor alles wat u nodig heeft
  • Opbergvakken aan de binnen- en buitenkant
  • Mooi, stijlvol design voor  moeders én vaders 
  • Inclusief verschoningskleed van zacht Oeko-Tex-materiaal
Een winkel zoeken

De productontwikkelaar op ouderschapsverlof

David Karpathakis Thalén werkt aan de draagzakken voor BABYBJÖRN. Toen hij zes maanden lang op ouderschapsverlof was voor zijn dochtertje, had hij veel mogelijkheden om producten te testen, dagelijkse problemen te ondervinden en er oplossingen voor te bedenken.

"Ik begreep nooit echt het doel van wandelingen, tot ik ouderschapsverlof had," zegt David. "Normaal gesproken liep ik snel door om van punt A naar punt B te komen. Maar mijn dochtertje wilde overal stoppen en dingen bekijken, dus liep ik langzamer om haar dingen te laten zien en uit te leggen. Voor ons was het beter om zonder de kinderwagen te lopen, dus gebruikten we de draagzak. Ik had ook een luiertas nodig, maar alle tassen die ik uitprobeerde waren te groot of te onhandig."

BABYBJÖRN was al gestart met het ontwerpen van een nieuwe luiertas toen David na zijn ouderschapsverlof weer aan het werk ging. Met zijn eigen ervaring nog vers in het geheugen gegrift, werd hij al snel leider van het project.

"De testgezinnen zijn het belangrijkst," zegt David. "Alle prototypen die we maken zijn getest door gezinnen die ze thuis lange tijd gebruiken. We gaan naar hun huis en vragen hen naar hun mening en gedachten over de producten. Het belangrijkste onderdeel van ons werk is te observeren hoe ze dingen daadwerkelijk gebruiken. Door rustig te observeren hoe ouders de luiertas gebruikten, realiseerden we ons dat we meer zakjes aan de buitenkant moesten maken voor flesjes, een flap met een magnetische sluiting en een vak met rits voor bijvoorbeeld sleutels en een mobiele telefoon."

Toen de testperiode voorbij was, wilden de testgezinnen de tassen niet meer kwijt. Toen besefte David dat hij niet de enige was die de oplossingen goed vond. Niet te groot, maar met genoeg ruimte, zakjes en vakken op de juiste plekken. Zowel David als zijn vrouw gebruiken de tas. Hij heeft er zelfs nog één extra bij genomen omdat hij de tas zo handig vindt!