NAUWE SAMENWERKING MET ARTSEN

Nauwe samenwerking met artsen

Onze productontwikkelaars werken tijdens het hele ontwikkelingsproces nauw samen met kinderartsen en medisch deskundigen, zowel bij de ontwikkeling van volledig nieuwe producten als bij de verbetering van bestaande producten.

Bij de ontwikkeling van producten die zijn bedoeld voor pasgeboren baby's en kleine kinderen (bijvoorbeeld onze draagzakken) raadplegen we kinderorthopeden en specialisten op het gebied van neonatologie. Op die manier krijgen we altijd eerst de goedkeuring van deskundigen voor de verschillende veiligheidsaspecten van een product. Voorbeelden hiervan zijn ervoor zorgen dat het ontwerp ergonomisch gezien goed is voor de heupen van kinderen, dat het hoofd van pasgeboren baby's voldoende wordt ondersteund of dat onze gebruikersinstructies worden geïnterpreteerd zoals wij ze bedoelen. BABYBJÖRN Draagzakken zijn handig en ergonomisch, en voldoen aan de behoefte van baby's aan nabijheid, veiligheid en stimulering.

Hieronder kunt u lezen wat medisch deskundigen over onze draagzakken zeggen.

Dr. Avroy A. Fanaroff

University Hospitals Health Systems. Rainbow Babies & Children's Hospital.

"Dankzij de draagzakken voor op de buik kan de baby tijdens de eerste maanden lekker tegen papa en mama aan liggen. Het oogcontact en de lichaamswarmte van papa of mama helpen de baby om zich aan te passen aan het leven buiten de baarmoeder. In de draagzakken van BABYBJÖRN liggen baby's comfortabel en worden de ruggengraat en heupen goed ondersteund."

Dr. Avroy A. Fanaroff
Dr. Amanda Weiss Kelly

Dr. Amanda Weiss Kelly

Afdeling Pediatrie, Afdeling Orthopedische chirurgie, 
Rainbow Babies & Children's Hospital, Cleveland, Ohio, VS.

"De draagzakken van BABYBJÖRN kunnen worden gebruikt vanaf de geboorte. Omdat de eerste levensweken cruciaal zijn voor de ontwikkeling van baby's, zijn de draagzakken zo ontworpen dat ze goede ondersteuning bieden voor het hoofd, de nek, rug en heupen van uw baby. De baby wordt met het gezicht naar mama of papa gedragen voor een knus gevoel, en de ingebouwde hoofdsteun stabiliseert het hoofd en de nek. De heupen van de baby bevinden zich bovendien in een optimale positie in de draagzakken van BABYBJÖRN, namelijk met de beentjes wijd."

Dr. Göran Kendorf

Dr. Göran Kendorf is sinds 1998 specialist op het gebied van kinderorthopedie. Hij werkt op de kinderorthopedie-afdeling in het Astrid Lindgren's Children's Hospital en in het Aleris Specialistvård Järva, waar hij allerlei onderzoeken uitvoert.

"Een goede ondersteuning voor nek, hoofd en rug en het vrij kunnen bewegen van de benen en heupen is heel belangrijk voor pasgeboren baby's. De draagzakken van BABYBJÖRN voldoen aan deze belangrijke criteria."

Dr. Göran Kendorf
Dr. Olegård

Hoogleraar Ragnar Olegård

Ragnar Olegård, Ph.D. en hoogleraar (docent), voormalig hoofd van de kliniek voor kindergeneeskunde in Mölndal en voormalig hoofd neonatale zorg bij het Queen Silvia's Children and Youth Hospital in het Sahlgrenska University Hospital, Gothenburg, Zweden.

"Vanaf het begin zijn de draagzakken van BABYBJÖRN ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderartsen die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van pasgeboren baby's en kleine kinderen. De draagzakken zijn handig en ergonomisch, en voorzien in de behoefte van baby's aan contact, veiligheid en stimulering."

Dr. Garcia Fontecha

Specialist op het gebied van kinderorthopedie in Vall d’Hebron in Barcelona (een van de grootste en meest vooraanstaande kinderziekenhuizen in Spanje)

"Als een pasgeboren baby in een draagzak van BABYBJÖRN wordt geplaatst, neemt de ruggengraat de juiste C-vormige houding aan, en kunnen mama en papa hun baby goed in de gaten houden. De heupen van de baby liggen ook in een comfortabele houding, waardoor de juiste ontwikkeling van de heupen tijdens de eerste levensmaanden wordt gestimuleerd. Het ontwerp van de draagzakken van BABYBJÖRN biedt bovendien vrije bewegingsruimte voor alle beengewrichten, wat een juiste ontwikkeling van de gewrichten verder stimuleert."

Dr. Garcia Fontecha
Prof Dr. med. Klaus Parsch

Prof Dr. med. Klaus Parsch

Voormalig hoofd geneeskunde van de afdeling kinderorthopedie in Olgahospital, Stuttgart. Voormalig voorzitter van de Deutschsprachige Vereinigung für Kinderorthopädie (Duitstalige Vereniging voor Kinderorthopedie) en van de European Pediatric Orthopedic Society.

"De draagzakken van BABYBJÖRN bieden de ideale beenpositie voor pasgeboren baby's en kleine kinderen. De combinatie van de hoek van de benen ten opzichte van het lichaam en de gespreide stand zijn goed voor de ontwikkeling van het heupgewricht. Als u de draagzak goed gebruikt, profiteert zowel u als uw baby ervan. Daarom raad ik de draagzakken van BabyBjörn vanuit orthopedisch oogpunt sterk aan."