ONZE GESCHIEDENIS

BABYBJÖRN lanceerde de eerste draagzak, Close to heart, in 1973.

Aan het begin van de jaren zeventig stelden medisch deskundigen vast hoe belangrijk oogcontact en fysieke intimiteit tussen baby en ouders is, vooral tijdens de eerste zes levensmaanden. Björn Jakobson werd geïnspireerd door de nieuwe onderzoeksresultaten en begon met de ontwikkeling van een product dat de nabijheid en de band tussen ouders en hun baby kon verbeteren. BABYBJÖRN lanceerde de eerste draagzak, "Hjärtenära" (Close to heart), in 1973.

1970

Naast de draagzak zijn er nog meer producten die we al sinds de jaren zeventig in ons assortiment hebben, zoals de BABYBJÖRN Slab en het BABYBJÖRN Opstapkrukje.

1980

We moedigen vaders aan om betrokken te zijn en een goede band op te bouwen met hun kinderen. De draagzakken zijn speciaal ontworpen voor gebruik door zowel papa als mama. Onze advertenties met papa's die hun baby in een draagzak droegen, zorgden in sommige landen echter voor hevige reacties.

1990

Fashionmagazine Harper's Bazaar publiceerde een foto waarop het model onze blauwe draagzak draagt. Omdat de foto zwart-wit is, lijkt het of de draagzak zwart is. Het magazine werd al snel overspoeld met telefoontjes van lezers die wilden weten waar ze de zwarte draagzak konden kopen. Daarna besloot Lillemor Jakobson, hoofd van de ontwerpafdeling van BabyBjörn, om onze eerste zwarte draagzak te ontwikkelen.

2000

In de jaren zestig brachten we al een eerste versie van het reisbedje op de markt. In 2000 hebben we een nieuwe en veel lichtere versie opegenomen in ons assortiment: Reisbedje Light.

Verder hebben we verschillende draagzakmodellen aan ons assortiment toegevoegd.

2010

In 2010 hebben we twee nieuwe producten op de markt gebracht met een sterke focus op veiligheid; BABYBJÖRN Wiegje en BABYBJÖRN Kinderstoel. In 2013 hebben we een nieuw draagzakmodel op de markt gebracht die ook op de rug kan worden gedragen – Draagzak One – en die kan worden gebruikt voor pasgeboren baby's tot kinderen van drie jaar oud.