VEILIGHEID EN KWALITEIT

We ontwikkelen onze producten altijd met het oog op de lange termijn. We doen nooit concessies voor onze kernwaarden veiligheid, kwaliteit en vormgeving, zodat onze producten duurzaam zijn en kunnen worden overgegeven van kind op kind. Kinderen moeten onze producten zelf goed kunnen gebruiken, nieuwe dingen leren en dingen samen met hun ouders ervaren.

Nauwkeurige tests

We zijn extreem zorgvuldig als het om het selecteren van materialen gaat. Al onze producten worden uitgebreid getest. We zijn heel kieskeurig in het uitkiezen van leveranciers, en we controleren voortdurend of in alle landen aan onze hoge normen wordt voldaan.

We voeren tests uit in samenwerking met internationaal erkende en onafhankelijke testbureaus, zoals Swerea, Intertek, SGS, Bureau Veritas en STR, om te voorkomen dat er schadelijke stoffen voorkomen in de materialen die we gebruiken.

Veilige materialen

Alle materialen in onze producten die in contact komen met de huid van uw baby zijn getest en goedgekeurd conform Oeko-Tex Standard 100, categorie 1, wat inhoudt dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Onze biologische stoffen voldoen tevens aan een internationale norm voor de productie van biologisch katoen. Eén van de vereisten van deze norm is dat minimaal 95% van het katoen biologisch geteeld wordt.

De materialen van BABYBJÖRN zijn getest en veilig bevonden

Veilige kunststoffen

Alle keuken- en badkamerproducten van BABYBJÖRN voldoen aan de veiligheidsnormen in zowel Europa en de VS. Dit houdt in dat de kunststoffen voortdurend worden getest op bisfenol A en schadelijke stoffen. Ze voldoen aan de normen voor voedselveilige producten.

Focus op kindveiligheid

Tijdens het ontwikkelingsproces voeren we allerlei tests uit samen met honderden testgezinnen, verloskundigen, kinderartsen en andere medisch deskundigen op het gebied van kinderontwikkeling.

Lees meer over onze samenwerking met kinderartsen