Wiegje
Wiegje • Wit • Mesh

Wiegje

  • Zachte en verende schommelbeweging
  • Door de dunne netstof heeft u uw baby altijd in zicht
  • Eenvoudig te verplaatsen
  • Stabiele constructie
  • Geschikt vanaf de geboorte tot 6 maanden (max. 8 kg)
Een winkel zoeken

Andreas Zandrén, destijds hoofd Productontwikkeling bij BabyBjörn, kreeg de opdracht een nieuw wiegje te ontwikkelen dat functioneel, slim ontworpen en bovenal veilig was. Dit was een hele uitdaging. Er zijn veel ideeën overwogen voordat het ontwikkelingsteam uiteindelijk een prototype had gemaakt dat aan alle strenge vereisten voldeed.

Tijdens de ontwikkelingsfase had Andreas het boek Child Safe van de Amerikaanse arts Mark Brandenburg gelezen, waarin advies wordt gegeven over het voorkomen van ongelukken in huis. Ook stond er een speciale waarschuwing in over wiegjes. Volgens Brandenburg is het lastig om een veilig wiegje te vinden op de markt. Andreas heeft Dr. Brandenburg uitgenodigd om naar zijn prototype te komen kijken.

BABYBJÖRN Wiegje – het verhaal achter het product
Dokter Brandenburg

Dokter Brandenburg ontving Andreas bij hem thuis in Tulsa, Oklahoma. Hij onderzocht het model en was meteen onder de indruk. Het unieke ontwerp was de oplossing voor het grootste veiligheidsprobleem van wiegjes!

Dokter Brandenburg stelt dat het grootste risico van wiegjes is dat ze kunnen blijven haken in een hoek die gevaarlijk kan zijn voor de baby. Dit wiegje staat echter stevig op de grond, heeft geen traditionele schommelbeweging en kan in geen enkele positie blijven haken. Bovendien beschikt het wiegje over een zachte en kalmerende vering die de baby helpt in slaap te vallen.

Nadat Andreas en zijn team wat kleine wijzigingen hadden gedaan die Dokter Brandenburg had voorgesteld, was het wiegje klaar voor lancering. Na zes jaar productontwikkeling kon het trotse ontwikkelingsteam eindelijk het nieuwe BABYBJÖRN Wiegje introduceren bij baby's en ouders over de hele wereld.

RESULTATEN GEBOEKT NA ZES JAAR ONTWIKKELING