Kinderen dicht bij u dragen

"Een pasgeboren baby dichtbij uw hart dragen is alsof u in de zevende hemel bent," zei de oprichter van BabyBjörn, Björn Jakobson, in 1973. Dat hebben we als uitgangspunt genomen voor onze gedachten over het dragen van baby's. Het doel van alle draagzakken is dat ouders het fijn vinden om hun baby te dragen – en dat baby's het fijn vinden om door hun ouders te worden gedragen.

Een pasgeboren
baby dichtbij
uw hart dragen
is alsof u in
de zevende
hemel bent

Onze draagzakken zijn speciaal ontwikkeld om ouder en kind zo goed mogelijk te laten genieten van elkaars nabijheid. Bij het ontwerp is dan ook rekening gehouden met de behoefte van baby's aan lichamelijk contact en veiligheid.

Wij vinden het belangrijk dat onze draagzakken altijd makkelijk zelf om te doen zijn – zelfs 's nachts. En dat het makkelijk is de baby in de draagzak te doen of eruit te halen zonder hem wakker te maken. Dat is één van de redenen waarom onze draagzakken worden aanbevolen door kinderartsen en kinderpsychologen over de hele wereld.

Veiligheid vanaf dag één

Kleine baby's hebben de eerste vijf maanden veel lichamelijk contact nodig om zich lekker te voelen. Als u uw pasgeboren baby hoog op uw borst en dicht tegen u aan draagt, helpt u hem door de overweldigende overgang van het leven in mama's buik naar de nieuwe buitenwereld. Uw lichaamswarmte, het geluid van uw kloppende hart en uw stem geven hem een veilig gevoel. De nabijheid zorgt voor een rustige haven in een wereld van nieuwe indrukken, waardoor uw baby vertrouwen krijgt.

Gezien, gehoord en gedragen worden zijn basisbehoeften van kleine baby's, die net zo belangrijk zijn als eten en slapen. Als ouder leert u, als u uw baby in een draagzak draagt, de behoeften van uw baby te zien, te begrijpen en op te volgen. Oogcontact en fysieke nabijheid creëren een emotionele band tussen u en uw baby die heel belangrijk is voor de ontwikkeling van uw baby en uw toekomst samen. De veiligheid die u uw baby geeft vormt een goede basis voor een hoge eigenwaarde later in het leven.