Herroepingsrecht

Je herroepingsrecht geldt gedurende 90 dagen vanaf de datum waarop je je bestelling hebt ontvangen.

Je hebt het recht om alle of een deel van de artikelen in je bestelling te retourneren als je niet tevreden bent. Houd er rekening mee dat het artikel of de bestelling, inclusief de originele verpakking, in verkoopbare staat naar ons moet worden teruggestuurd.

Wanneer je als klant gebruikmaakt van je herroepingsrecht, moet je de kosten voor de retourzending betalen. Houd er ook rekening mee dat de financiële verantwoordelijkheid voor het artikel bij jou als klant ligt totdat het bij ons aankomt.

Zo retourneer je een artikel:

1. Vul het retourformulier in dat je bij je bestelling hebt ontvangen. Als je het retourformulier kwijt bent, kun je een nieuw formulier downloaden. Doe deze informatie samen met het artikel in de originele verpakking en zorg ervoor dat deze goed is verpakt.

2. Stuur het pakket naar dit adres:

BabyBjörn AB
T.a.v. Webbshop
Kulltorpsvägen 49, Lanna
333 74 Bredaryd
ZWEDEN

Zorg ervoor dat ons adres duidelijk zichtbaar is op het pakket.

3. Betaal de juiste portokosten en stuur het artikel per post/koerier terug. Vergeet niet om de bon te bewaren totdat we je retourzending hebben geregistreerd.

4. We sturen je een e-mail zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen.

5. We betalen je tegoed terug binnen 14 dagen vanaf de dag waarop we op de hoogte zijn van je beslissing om het artikel te retourneren. Een eventuele terugbetaling wordt uitgevoerd op dezelfde rekening als die waarop de oorspronkelijke aankoop is gedaan. Helaas kunnen we geen terugbetaling naar een andere rekening uitvoeren.

Je kunt contact opnemen met onze klantenservice voor hulp bij je retourzending:

customerservice@babybjorn.com

Ruilen

Als je het artikel/de artikelen in een andere kleur of model/versie wilt, neem dan contact op met de klantenservice en plaats een nieuwe bestelling.

Klachten

Als je een defect of verkeerd artikel hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar customerservice@babybjorn.com, doe dit onmiddellijk en uiterlijk een week nadat je het defect hebt ontdekt.