Voor jouw gemoedsrust


Sinds het allereerste begin in 1961 werken we nauw samen met een breed scala aan medische deskundigen. Dit is belangrijk, zowel om de veiligheid te garanderen als om waardevolle kennis over en inzichten in de ontwikkeling van kinderen op te doen. Hier lees je meer over hoe sommige artsen en verloskundigen met wie we in de loop der jaren hebben samengewerkt, het dragen van baby's en het belang van nabijheid en nauwe banden.

Medische meningen

Dr Amanda Weiss-Kelly is MD and chief of pediatric sports medicine at University Hospitals Rainbow’s Babies & Children’s HospitalDr Amanda Weiss-Kelly is MD and chief of pediatric sports medicine at University Hospitals Rainbow’s Babies & Children’s Hospital

Dr Amanda Weiss-Kelly

Dr. Amanda Weiss-Kelly is MD en hoofd pediatrische sportgeneeskunde bij het Rainbow's Babies & Children's Hospital in Cleveland.

Lees meer

Dr Jonathan Fanaroff is MD, JD, Neonatologist and Director, Center for Pediatric Ethics at University Hospitals Rainbow’s Babies & Children’s HospitalDr Jonathan Fanaroff is MD, JD, Neonatologist and Director, Center for Pediatric Ethics at University Hospitals Rainbow’s Babies & Children’s Hospital

Dr. Jonathan Fanaroff

Dr. Jonathan Fanaroff is MD, JD, neonatoloog en directeur, Center for Pediatric Ethics bij University Hospitals Rainbow's Babies & Children's Hospital in Cleveland.

Lees meer

Sleeping babySleeping baby

Pasgeboren baby's en slaap – feiten en tips

Baby en slaap – hoeveel problemen kan dit opleveren? We hebben verloskundige Maria Sahlin gevraagd haar beste slaapadviezen voor baby's te delen.

Lees meer

Sophie GuillaumeSophie Guillaume

Sophie Guillaume, verloskundige

Sophie is een verloskundige met een lange en afwisselende loopbaan in zowel de privésector als humanitaire initiatieven. Ze heeft ook onderwijs in kraamzorg gegeven in Parijs en is lid van het Franse College van Verloskundigen (CNSF).

Lees haar artikel over het dragen van baby's

Dr Brooke Vandermolen with Baby Carrier One AirDr Brooke Vandermolen with Baby Carrier One Air

Dr. Brooke Vandermolen

Brooke is huisarts en verloskundige (OB-GYN) in Londen. Haar onderzoek naar kraamzorg en zwangerschappen met een hoog risico is op verschillende grote internationale conferenties gepresenteerd en haar artikelen zijn gepubliceerd in tal van vooraanstaande medische tijdschriften. Ze heeft twee jonge kinderen, wat haar nieuwe perspectieven heeft gegeven en haar passie voor kraamzorg heeft versterkt.

Lees haar artikel over de voordelen van het dragen van je baby

Patrick MazeauPatrick Mazeau

Patrick Mazeau

Patrick Mazeau is een osteopaat met meer dan achtendertig jaar ervaring in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Sinds de jaren 90 behandelt hij dagelijks zwangere vrouwen en baby's. Zijn vakgebied is plagiocefalie of het 'platte-hoofdsyndroom'. Patrick woont in Parijs, waar hij zijn praktijk heeft. Hij is ook een toegewijde vader en opa.

Lees meer

Marie Louise midwife with Baby Carrier MoveMarie Louise midwife with Baby Carrier Move

Marie Louise, verloskundige

Marie Louise, ook bekend als 'The Modern Midwife', is een ervaren verloskundige, docente en gekwalificeerde leraar Hypnobirthing, met meer dan tien jaar beroepservaring. Ze heeft de hele wereld rondgereisd om meer te weten te komen over kraamzorg in verschillende culturen. Ze woont momenteel in Essex in het Verenigd Koninkrijk en werkt in een van de grootste ziekenhuizen van Londen. Ze heeft een dochter en zet zich met veel passie in om de gezondheid van vrouwen te verbeteren.

Lees haar artikel over het dragen van baby's en het scheppen van nauwe banden

Dr Cesar Galo Garcia FontechaDr Cesar Galo Garcia Fontecha

Dr. César Galo García Fontecha

Dr. César Galo García Fontecha is een specialist in pediatrische orthopedische chirurgie. Hij heeft verschillende wetenschappelijke artikelen geschreven en heeft negen onderzoeksprijzen gewonnen.

Lees meer over zijn onderzoek naar heuppositie en het dragen van baby's

Dr Mark BrandenburgDr Mark Brandenburg

Dr. Mark Brandenburg

Dr. Mark Brandenburg is een arts op de spoedeisende hulp en kinderveiligheidsexpert uit Oklahoma, VS. Hij heeft twee boeken geschreven over ouderschap en kinderveiligheid en meer dan 25 thesissen gepubliceerd over spoedeisende hulp en letselepidemiologie.

Lees zijn aanbevelingen voor veilig slapen

Kerstin Uvnäs MobergKerstin Uvnäs Moberg

Dr. Kerstin Uvnäs Moberg

Kerstin Uvnäs Moberg is arts, professor en veelgevraagd docent met opdrachten over de hele wereld. Ze is al meer dan 30 jaar actief en is pionier op het gebied van het hormoon oxytocine en de effecten ervan tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Lees haar artikel over hoe nabijheid je gelukshormonen beïnvloedt

Dr John RichDr John Rich

Dr. John D. Rich

Dr. John D. Rich, Jr is psycholoog en professor psychologie aan de Delaware State University. Hij is getrouwd met Erin en heeft twee tienerjongens. Hij is ook auteur van het boek 'Positive Parenting' en schrijft over ouderschap en onderwijs.

Lees zijn artikel over vader worden – de eerste weken met een baby