Baby Carrier Harmony in cream colored 3D MeshBaby Carrier Harmony in cream colored 3D Mesh

Een veilige keuze


Kinderen zijn het kostbaarste geschenk. Daarom is het voor ons zo belangrijk dat je je veilig en zeker voelt als je je kind in een draagzak van BabyBjörn draagt.

De behoefte van een jong kind aan nabijheid – voor troost, ontwikkeling en geborgenheid – vormt de basis van alles wat we doen. Door draagzakken te ontwikkelen die comfortabel, veilig en gebruiksvriendelijk zijn, willen we het voor ouders eenvoudiger maken om hun kinderen zo dicht mogelijk bij zich en zo vaak mogelijk te dragen.

Al onze draagzakken zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met medisch specialisten. Met alle draagzakken van BabyBjörn kan je kind zijn of haar benen en armen vrij bewegen en is zijn of haar nek en hoofd goed ondersteund. Bovendien zijn alle materialen die in contact komen met de huid van je baby kindvriendelijk en veilig om op te kauwen. Als je meer wilt lezen over onze materialen, klik dan hier.

We werken ook nauw samen met ouders om op de hoogte te blijven van nieuwe behoeften. Veel van ons veiligheidswerk omvat ook het voorspellen hoe het product mogelijk onjuist wordt gebruikt om deze risico's te beperken. Pas als een draagzak met succes de uitgebreide veiligheidstests heeft doorstaan en aan de productnormen voldoet, is hij klaar om door jou en je kind gebruikt te worden.

Ergonomie – je baby veilig en comfortabel dragen

Ergonomie is belangrijk om je baby te kunnen dragen zonder ongemak en/of rugpijn, zelfs gedurende langere tijd.  Een ergonomisch ontwerp is bovendien essentieel om ervoor te zorgen dat je baby de juiste ondersteuning krijgt en in een comfortabele houding kan zitten.


Ergonomie voor je baby

De heupen, beentjes en ruggengraat van je kleintje moeten in een draagzak in dezelfde positie blijven als wanneer je hem/haar in je armen houdt. Het belangrijkste is dat je baby rechtop zit en de nek een goede ondersteuning krijgt.

Al onze draagzakken zijn ontworpen om je kind een goede ondersteuning te bieden voor de natuurlijke ronding van de rug. Je kunt de positie van je baby aanpassen door de knieholtes voorzichtig omhoog te brengen, zodat je kleintje comfortabel zit, met het zitvlak wat dieper. Alle draagzakken van BabyBjörn bieden bovendien voldoende ondersteuning voor de heupen van je baby.

Ergonomie voor jou

Zelfs een kleine baby kan na een tijdje verrassend zwaar aanvoelen. Daarom is het belangrijk dat je draagzak de druk goed verdeelt en geen overmatige belasting op welk lichaamsdeel dan ook veroorzaakt. Verschillende van onze draagzakken hebben brede, gevoerde schouderbanden, een heupriem en rugsteun – allemaal ontworpen om de druk te verlichten en het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Hoe dichter je je baby bij het lichaam draagt, des te dichterbij is het zwaartepunt van je kind, wat voor jou aangenamer is. Door je baby met het gezicht van je af te dragen, oefen je meer druk uit op je schouders, want het gewicht van je baby is verder van je lichaam af. Om de druk op je schouders en rug te verlichten, kun je afwisselen tussen met het gezicht van je af dragen en met het gezicht naar je toe. Houd er rekening mee dat een baby die het hoofdje nog niet zonder hulp rechtop kan houden, altijd met het gezicht naar je toe moet worden gedragen.

Al onze draagzakken zijn eenvoudig te verstellen, dus ondanks de verschillende lichaamsvormen van jou en je partner, kunnen jullie allebei dezelfde draagzak gebruiken. Als je meer wilt weten over hoe je je draagzak het beste kunt verstellen, bekijk dan onze video-tutorials.

Waar moet je op letten als je je baby draagt

  • Zorg ervoor dat je goed op je kind kunt letten in de draagzak.

  • Bedek het hoofdje van je baby nooit met stof of kleding.

  • Vergeet niet om je baby dicht bij je lichaam te dragen, met het hoofdje dicht bij je kin. Je moet altijd de bovenkant van het hoofdje van je baby kunnen kussen.

  • Zorg ervoor dat de luchtwegen van je baby altijd vrij zijn.

  • Kleed je baby niet te warm in de draagzak, want je geeft ook jouw lichaamswarmte af.

  • Controleer bij gebruik van de draagzak goed of alle gespen goed vastzitten.

  • Ga nooit liggen met je baby in de draagzak. Doe niet aan sport terwijl je je kind in de draagzak draagt.

  • Als je moet bukken, buig dan niet vanuit je taille. Buig in plaats daarvan door je knieën zodat je baby rechtop blijft zitten.