Our fabrics - BabyBjörnOur fabrics - BabyBjörn

Onze materialen


Stoffen die voor meer geborgenheid zorgen

Omdat stoffen zo'n belangrijk onderdeel van onze producten vormen, ontwikkelen we het grootste deel van onze stoffen zelf. Zo zorgen we ervoor dat onze stoffen unieke eigenschappen en een hoge en constante kwaliteit hebben. En omdat we producten maken voor de kleinste en kwetsbaarste mensjes, moeten al onze stoffen uiteraard vriendelijk zijn voor de gevoelige huid en veilig om op te kauwen. Daarom voldoen alle materialen die met de huid van je kind in aanraking komen aan de eisen van OEKO-TEX Standard 100, klasse 1 voor babyproducten. OEKO-TEX is een onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textiel en accessoires. Wil je meer weten, dan vind je alle informatie op www.oeko-tex-com.

Een van de belangrijkste aspecten van onze stoffen is dat ze de band van baby en ouder(s) bevorderen. Wij willen dat je kunt voelen dat je baby in de juiste houding zit en dat baby's ruggetje gestreeld wordt alsof jullie huid-op-huidcontact hebben.

Onze materialen:

3D-mesh – een zachte en flexibele stof die ademt

3D-mesh is gemaakt van 100% polyester, een superzachte, flexibele stof die snel droogt na het wassen. Het is een hoogwaardig, ademend materiaal dat aangenaam koel blijft tijdens het dragen van je baby. De voelbare kwaliteiten van ons 3D-mesh versterken de onderlinge band tussen jou en je baby, en dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de stof blijft de draagzak vormvast, was na was. Als je een draagzak van mesh wilt, kun je kiezen tussen Draagzak Harmony, Draagzak MiniDraagzak Move of Draagzak One Air.

3D Jersey—a super-soft fabric that gently hugs your baby3D Jersey—a super-soft fabric that gently hugs your baby

3D-jersey – een superzachte stof die je baby zacht omsluit

3D-jersey is ons zachtste en meest fluweelachtige materiaal. Het is een stretchstof die voor je baby aanvoelt als een zachte omarming. Onze 3D-jersey bestaat uit drie lagen, waarbij de middelste laag bestaat uit een fijne, één-vezelige draad. De verschillende lagen geven de draagzak stabiliteit terwijl de stof ademt en overtollige warmte afgeeft. Ons 3D-jersey bestaat uit 80% polyester, 16% katoen en 4% elastaan. Als je een draagzak in 3D-jersey wilt, kies dan voor Draagzak Mini.

Katoen – een aangenaam en soepel materiaal van satijnweefsel of katoenmix

Ons satijngeweven katoen is superzacht en comfy. Een dunne voering zorgt ervoor dat de stof licht en soepel aanvoelt. Kies Draagzak Mini als je een draagzak van satijngeweven katoen wilt.

Onze katoenmix is zacht en soepel. Het is een mix van 60% katoen en 40% polyester. Als je een katoenmix wilt, kies dan voor Draagzak One.

Woven fabric - BabyBjörnWoven fabric - BabyBjörn

Zacht en glanzend geweven

Onze geweven mix is slijtvast, superzacht en heeft een fraaie, glanzende afwerking. Het bestaat uit 65% gerecycled polyester en 35% katoen.