Potty Training in the Summer - BabyBjörnPotty Training in the Summer - BabyBjörn

BABYBJÖRN x MILLIE POPPINS

Potjestraining in de zomer


De zon is eindelijk tevoorschijn gekomen en misschien ben je van plan om binnekort te beginnen met de potjestraining van je kleintje. Maar hoe weet je wanneer het goede moment daarvoor aangebroken is?

Ik ben Mille Poppins en ik werk als specialist babyverzorging. Vandaag deel ik mijn beste tips voor potjestraining en geef jullie tal van sterke argumenten om in de zomer met potjestraining te beginnen!

Waarom zou je in de zomer kiezen voor potjestraining?

Je kind is klaar om overdag afscheid te nemen van luiers als het ongeveer 2-2,5 jaar oud is. Op warmere dagen kan je kind lichtere kleding dragen en lekker zonder luiers rondlopen, zodat hij of zij op tijd naar het toilet of potje kan. Het zorgt ook voor minder rommel bij een ongelukje – want die kunnen natuurlijk altijd gebeuren!

Potty Training in the Summer - BabyBjörn

10 tips voor potjestraining in de zomer

Ik heb mijn tien beste tips samengesteld om van potjestraining in de zomer met je kleintje een fluitje van een cent te maken.

1. Begin in het weekend of wanneer je 2 tot 4 dagen achter elkaar thuis de tijd hebt. Dit zorgt in het begin voor minder druk als je kind op het potje moet dan wanneer je onderweg bent. Plan in plaats daarvan een paar fijne zomerdagen in de tuin, in het park of op het strand – waar je ook samen van de zon geniet.


2. Zorg voor een speciaal speeltje waarmee ze kunnen spelen als ze op het potje of toilet zitten. Een bellenblazer is perfect voor buiten of misschien hebben jullie een bijzonder boek.


3. Pak het nieuwe potje samen uit – maak het spannend en praat over potjetraining in de dagen voor de start.4. Als je kind toch een ongelukje heeft, is het belangrijk om opgewekt en positief te blijven. Neem ze na een onlukje altijd mee naar het potje en zeg: 'Laten we eens kijken of je nog een beetje moet!' Het is belangrijk dat ze het gevoel van plassen of ontlasting associëren met lopen naar en zitten op het potje.

Potty Training in the Summer - BabyBjörn

Essentiële tips voor de potjestraining

5. Vraag meermaals gedurende de dag of ze niet even op het potje moeten. Ongeveer om het uur. En houd het potje in het oog. Dit betekent dat je hem van kamer naar kamer kunt verplaatsen en ook buiten meeneemt bij het spelen.


6. Het is heel handig als je kleintje zo min mogelijk kleren op het onderlichaam draagt. Als ze een onderbroek of andere kleding nodig hebben, probeer dan een maatje groter, want die kunnen ze veel gemakkelijker aan- en uittrekken. Ik raad ook aan om jurkjes een paar dagen achterweg te laten en je kleintje in elastische shorts aan te trekken, zonder knopen of gespen.


7. In de zomermaanden is de zon veel sterker, dus laat je kleintje buiten in de schaduw spelen. Natuurlijk kan ook het potje het best in de schaduw staan

Potty Training in the Summer - BabyBjörn

8. Het grote toilet kan in het begin een beetje intimiderend zijn. Probeer het potje op de vloer als optie en moedig zowel jongens als meisjes altijd aan om zittend te beginnen met potjestraining.


9. Als de stoelgang van je kind regelmatig is, is het handig als je weet op welk tijdstip van de dag hij of zij gewoonlijk gaat. Als dat tijdstip is aangebroken, probeer ze dan wat langer op het potje te laten zitten – zing liedjes, kijk tien minuten op de iPad of lees samen een boek.


10. In de nacht heeft je kind waarschijnlijk nog steeds een luier nodig. Zorg er indien mogelijk voor dat deze ook nieuw en spannend is! In plaats van dezelfde luiers als altijd, kun je de lichtere en dunnere broekluiers voor 'grote' kinderen kopen.

Hoe potjestraining een succes wordt


Potjestraining kan best een beetje beangstigend zijn! Als je echter goed voorbereid bent met de juiste uitrusting en ervoor kiest om in de zomer te beginnen met potjestraining wanneer je kind ongeveer 2-2,5 jaar oud is, heb je de beste voorwaarden gecreëerd om samen met je kleintje succes te boeken.

Millie Poppins

Millie Poppins Millie Poppins

Millie Poppins uit het Verenigd Koninkrijk, is een expert op het gebied van baby's en peuters. Met meer dan 10 jaar ervaring in de babyverzorging biedt ze geweldige ondersteuning en gespecialiseerd advies dat ouders helpt.

Potty Training Essentials