Duurzaamheid

Zorgen voor toekomstige generaties

We weten dat alles wat we doen van invloed is op onze planeet – daarom streven we ernaar om alleen duurzame producten te maken die kunnen worden doorgegeven om van kind op kind te worden gedragen. Net zoals we dat al doen sinds het allereerste begin in 1961.

 

Voor ons is het belangrijk dat onze productie niet ten koste gaat van toekomstige generaties. Daarom werken we voortdurend aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk op de planeet – van de manier waarop onze producten worden ontworpen tot de manier waarop ze worden geproduceerd en verzonden.

 

Maar onze verantwoordelijkheid reikt veel verder dan dat en zorg dragen voor onze planeet en mensen is voor ons bij BabyBjörn een tweede natuur. Net als zeker te stellen dat elke betrokkene bij de creatie van onze producten een veilige werkomgeving heeft.

Mother and baby

Duurzaamheid ontwikkelen

Om onnodig verbruik te voorkomen, ontwikkelen we producten met een duidelijk doel, goede functionaliteit en een lange levensduur. Het klassieke ontwerp en de hoge kwaliteit van onze producten zorgen ervoor dat ze langdurig bestand zijn tegen veelvuldig gebruik. Ze worden vaak doorgegeven en gedragen door meerdere kinderen na elkaar, wat een van de sterkste bijdragen is die we leveren aan duurzaamheid.

 

Alle productie heeft invloed op onze planeet

Om inzicht te krijgen in de totale milieu-impact van elk product op zich, moet je de volledige levenscyclus ervan analyseren. Voor ons omvat dit alles van katoenteelt en fabriekswerk tot transport, en tot slot hoe het product wordt onderhouden en gebruikt. Dit noemen we een levenscyclusanalyse, een life cycle analysis. Het geeft een duidelijk beeld van het stadium met de grootste impact op het milieu. Bij de fabricage van onze producten heeft het gebruik van katoen en polyester de grootste impact, vanwege de grote hoeveelheden energie, water en chemische stoffen die het proces vereist.

Baby Carrier Harmony in Silver 3D Mesh

Onze totale CO2-voetafdruk

Naast katoen en polyester gebruiken we ook plastic, metaal en hout in onze producten. Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en ontwikkeld voor baby's. Alle vervaardigde materialen moeten echter op verschillende manieren worden verwerkt, wat van invloed is op het natuurlijke milieu en emissies opwekt die in de atmosfeer vrijkomen. De energie die onze gebouwen verwarmt, de voertuigen die onze producten vervoeren en de verpakking waarin ze worden verkocht, laten sporen achter in het milieu. Deze dragen allemaal bij aan de totale CO2-voetafdruk van BabyBjörn en zijn opgenomen in onze inspanningen om groener te worden.

 

Onze productie – langdurige, nauwe banden

Wij bezitten geen fabrieken – onze producten worden vervaardigd door leveranciers. Alle plastic producten en componenten worden vervaardigd in Småland, Zweden, in de buurt van ons logistieke centrum. Buiten Zweden werken we met drie verschillende naaifabrieken in Turkije, China en Vietnam.

 

We beschouwen goede, langdurige relaties met onze leveranciers als een voorwaarde voor het ontwikkelen en verbeteren van de omstandigheden voor iedereen die in de fabrieken werkt. We werken sinds 2001 samen met ST Trade in Izmir, Turkije, en enkele jaren later zijn we een partnerschap aangegaan met China Star in de provincie Guangdong in China.

 

We hanteren al vele jaren een Gedragscode om ervoor te zorgen dat onze partners kunnen garanderen dat ze voldoen aan onze eisen voor een veilige en zekere werkomgeving. De naleving van deze code wordt zowel door ons als door onafhankelijke inspecteurs gecontroleerd.

We werken nauw samen met het personeel in de fabrieken om er niet alleen voor te zorgen dat onze producten aan de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen voldoen, maar ook dat aan onze eisen voor een veilige werkomgeving wordt voldaan.

We doen voortdurend ons best om de werksituatie te verbeteren voor iedereen die bijdraagt aan ons bedrijf.

Lees hier onze volledige Gedragscode.

Lees hier ons volledige Duurzaamheidsverslag.

Lees Close to Heart – Duurzaamheid draait helemaal om je hier veilig te voelen.