Ergonomics and carrying positionsErgonomics and carrying positions

Ergonomie en draagposities: met het gezicht naar je toe en van je af 

De verschillende draagposities zijn essentieel voor de ergonomie en het dragen van baby's. Al onze draagzakken kunnen vanaf de geboorte worden gebruikt (waarbij geen inzetstuk nodig is). Hierzie je welke van onze draagzakken drie draagposities hebben, welke vier, en de aanbevolen gebruiksduur voor elk model.  

Je baby heeft tijdens de eerste maanden veel behoefte aan nabijheid en veiligheid. Bovendien neemt het hoofdje van een heel jonge baby maar liefst ongeveer een kwart van het totale lichaamsgewicht in. Omdat de nekspieren zich nog steeds ontwikkelen, is het moeilijk voor je baby om zijn of haar hoofdje rechtop te houden. Daarom moet je je baby de eerste vijf maanden met het gezicht naar je toe dragen.

 

Na vijf maanden kunnen de meeste baby's met het gezicht naar buiten worden gedragen. Op deze leeftijd zijn de heupen, ruggengraat en nekspieren van de baby voldoende ontwikkeld en is de nek sterk genoeg om het hoofdje rechtop te houden. Veel baby's kunnen op deze leeftijd ook zonder hulp zitten en zullen meestal nieuwsgierig en met gezonde interesse willen zien wat er om hen heen gebeurt.  

Je belangrijkste taak als ouder is om op te letten en te reageren op de signalen van je baby. Een baby met het gezicht naar buiten dragen is een optie waar veel ouders en kinderen plezier aan beleven. Anderen geven echter de voorkeur aan een positie met het gezicht naar binnen, zelfs na vijf maanden. Laat je baby zelf beslissen hoe hij of zij het liefst wordt gedragen. 

Wil je meer lezen over ergonomische draagzakken en de beenpositie? Dan kun je dat hier doen.