Baby Wearing guide - help to choose baby carrierBaby Wearing guide - help to choose baby carrier

Veelgestelde vragen (FAQ)


Zijn draagzakken van BabyBjörn veilig voor de heupen van mijn kind?

Al onze draagzakken zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met medische deskundigen om de ontwikkeling van jonge baby's te stimuleren.


Zijn draagzakken van BabyBjörn ergonomisch

Ergonomie – voor zowel baby's als ouders – is voor ons het belangrijkste aspect bij de ontwikkeling van onze draagzakken. Een onderdeel hiervan is dat onze draagzakken zich aan de snelle ontwikkeling van je baby kunnen aanpassen en meegroeien, zodat je baby altijd comfortabel wordt gedragen. Maar het gaat er ook om dat onze draagzakken kunnen worden versteld voor optimaal comfort voor jou, de babydrager.


Wanneer kan ik draagzakken gaan gebruiken

Het is een goed idee om een draagzak in je ziekenhuistas te stoppen, want je kunt hem vanaf de eerste dag gebruiken. Zorg ervoor dat je baby voldoet aan de minimale gewichtsvereisten voor de draagzak die je hebt gekozen. Al onze draagzakken zijn geschikt voor pasgeboren baby's, maar dankzij het zachte, compacte formaat en de eenvoud van Draagzak Mini is dit de absolute favoriet van veel ouders. Een pasgeboren baby wil veel nabijheid, dus een draagzak is ongelooflijk handig in de eerste dagen.

Kan ik borstvoeding geven in een draagzak van BabyBjörn?

Je kunt borstvoeding geven in de draagzak, maar het is enorm belangrijk om er altijd voor te zorgen dat de luchtwegen van je baby vrij zijn. Zodra je baby niet meer drinkt, moet je ervoor zorgen dat hij/zij een houding aanneemt die zijn/haar mond en neus niet belemmert, zodat niets zijn/haar ademhaling in de weg zit.

Wat is de M-positie en waarom moet de baby die aannemen?

Draagzakken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. De M-positie is een versie waarbij de knieën van de baby hoger worden gehouden dan de heupen. Onze draagzakken zijn zo ontworpen dat je baby zich vrij kan bewegen en je de positie van je baby kunt aanpassen.

Wat zijn de pluspunten van een draagzak van mesh?

Een draagzak van mesh is een geweldige keuze als je een luchtige en comfortabele draagzak wilt. De ademende mesh zorgt voor een goede luchtcirculatie, zodat je je baby ook aangenaam kunt dragen als het warm is. Onze mesh droogt ook zeer snel. Draagzak Mini, Draagzak Move, Draagzak One Air en Draagzak Harmony zijn verkrijgbaar in mesh!

Wat betekent het dat jullie draagzakken gecertificeerd zijn volgens OEKO-TEX Standard 100, categorie 1 voor babyproducten?

Dit houdt in dat alle materialen die in contact komen met de huid van je baby vriendelijk zijn voor de gevoelige huid. Als je meer wilt lezen over onze materialen, klik dan hier.

Zijn jullie draagzakken wasbaar in de wasmachine?

Al onze draagzakken kunnen in de wasmachine worden gewassen, maar ze mogen niet in de droogtrommel.

Is er een extra inzetstuk voor pasgeborenen nodig in jullie draagzakken?

Nee, al onze draagzakken kunnen vanaf de eerste dag zonder speciaal inzetstuk worden gebruikt. Onze draagzakken zijn verstelbaar, zodat ze geschikt zijn voor pasgeborenen. Bekijk onze video-tutorials als je niet zeker weet hoe dat werkt.

Waarom is een brede beenpositie belangrijk

Naarmate je baby groeit, zorgt de brede beenpositie voor een betere verlichting van de druk en gewichtsverdeling.

Bestaat er een risico op een 'doorhangend kruis' in jullie draagzakken?

Het is belangrijk dat je de instructies opvolgt en de instellingen van de draagzak aanpast aan de lengte van je kind. Zo zit je kind altijd in een comfortabele en goed ondersteunde houding.

Waarom is ondersteuning van de nek zo belangrijk?

Een pasgeborene heeft onvoldoende kracht om zijn of haar (relatief zware) hoofd zelfstandig rechtop te houden. Het duurt enkele maanden voordat de nekspieren van de baby zich ontwikkelen. Daarom heeft een pasgeboren baby ondersteuning van de nek nodig als hij of zij in een draagzak wordt gedragen. Alle draagzakken van BabyBjörn hebben een verstelbare neksteun.

Waarom is het zo'n goed idee om van houding te veranderen bij het dragen van je baby?

Af en toe van houding veranderen is goed voor jou en je baby. Lees hier meer over ergonomie en het dragen van je baby.

Wanneer kan ik mijn baby met het gezichtje van me af dragen?

De meeste baby's kunnen hun hoofdje rond de leeftijd van vijf maanden zelfstandig rechtop houden. Dan kun je ze met het gezicht van je af gaan dragen. Voordat ze vijf maanden oud zijn, is de ontwikkeling van de nekspieren, ruggengraat en heupen van je baby meestal nog niet voldoende.

Ik krijg tamelijk snel rugpijn, dus welke draagzak kan ik het beste kiezen?

Zelfs jonge baby's die niet zo veel wegen, kunnen na een tijdje zwaar aanvoelen bij het dragen. Om rugpijn te voorkomen, kies je een draagzak die is ontworpen om de druk op je rug en schouders te verlichten: Draagzak Harmony is een ontwerp met gevoerde schouderbanden, een gewatteerde rugsteun en een aangename heupriem. Draagzak Move heeft gevoerde schouderbanden en een gevoerde rugsteun om de druk te verlichten. Draagzak One en Draagzak One Air hebben gevoerde schouderbanden en een ondersteunende heupriem. Lees meer in onze Draagzakkengids om het juiste model voor jou en je baby te vinden.

Is het veilig om baby's op je rug te dragen?

Als je kind wat zwaarder is geworden, is het misschien comfortabeler om op je rug te dragen en ook leuker voor je kind. Draagzak Harmony en Draagzak One zijn ontworpen om je baby veilig op je rug te dragen. Maar wacht met het dragen van je kind op je rug tot het ten minste één jaar oud is.

Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende lengte – kunnen we dezelfde draagzak gebruiken?

Ja, onze draagzakken zijn aanpasbaar aan vrijwel iedere lichaamsvorm.

Hoe kleed ik mijn baby in de draagzak?

Dit varieert natuurlijk per seizoen en temperatuur, maar kleed je baby niet te warm in de draagzak, omdat je lichaam ook warmte afgeeft. Op koudere dagen raden we je het gebruik aan van onze wind- en waterbestendige Cape voor de Draagzak.

Als je meer veelgestelde vragen wilt lezen, vind je ze hier! Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Stuur een e-mail naar care@babybjorn.com of bel 866-424-0200.