Ergonomics and head supportErgonomics and head support

Ergonomie en ondersteuning van het hoofd

Voordat je baby het hoofd zelfstandig rechtop kan houden, is het van essentieel belang dat de draagzak de juiste ondersteuning biedt zodat het hoofdje rechtop blijft. De nekspieren van een baby zijn niet voldoende ontwikkeld om het hoofdje rechtop te kunnen houden. Bovendien neemt het hoofd van een baby maar liefst ongeveer een kwart van het lichaamsgewicht in, meer dan twee keer zo veel als bij een volwassene. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom de nek van een baby in de eerste maanden ondersteuning nodig heeft. De meeste baby's zijn niet sterk genoeg om hun hoofd rechtop te houden tot ze ongeveer vijf maanden oud zijn.  

Daarom is de ondersteuning van het hoofdje zo'n belangrijk onderdeel van een ergonomische draagzak. Als een baby in een draagzak wordt gedragen, moet hij of zij zijn of haar hoofd tegen de borst van de ouder kunnen leunen en tegelijkertijd een goede ondersteuning van de nek hebben.  

Sommige ouders en baby's hebben liever een volledig verlengde hoofdsteun, zodat het hele hoofdje van de baby ondersteund wordt. Anderen zien liever een neergeklapte hoofdsteun, die nog steeds een goede ondersteuning van de nek biedt. Over het algemeen moet de steun hoog genoeg zijn om te voorkomen dat het hoofdje van de baby naar achteren kantelt.  

Alle draagzakken van BabyBjörn hebben een verstelbare hoofdsteun die je kunt aanpassen aan je groeiende baby. 

Als je meer wilt lezen over ergonomische draagzakken en beenpositie, dan kun je dat hier