Ergonomics, back support and free airwaysErgonomics, back support and free airways

Ergonomie, ondersteuning van de rug en vrije luchtwegen  

Bijna alle soorten beweging zijn een vorm van oefening voor een baby. Zwaaiende armen en benen, dragen, op de rug slapen, op de buik liggen en wiebelen of kruipen zijn allemaal verschillende soorten bewegingen en posities die de ontwikkeling van de rug van je baby stimuleren. De rug van een baby is aanvankelijk C-vormig en ontwikkelt zich geleidelijk tot de meer S-vormige rug van een volwassene. 
  

Uiteraard houden we bij de ontwikkeling van BabyBjörn draagzakken rekening met de vorm van de rug van een baby. Al onze draagzakken bieden de rugsteun die je baby nodig heeft. Het ontwerp van onze draagzakken zorgt er ook voor dat het gewicht van het kind gelijkmatig wordt verdeeld, zodat er geen overmatige druk op de onderrug wordt uitgeoefend.  

Als je je baby in een draagzak draagt, is het belangrijk dat het hoofd van je baby niet naar voren valt, zodat zijn of haar kin op de borst valt. De luchtpijp van een baby is zacht en gevoelig voor druk, wat betekent dat de ademhaling kan worden belemmerd als de nek te ver in een van beide richtingen is gebogen. Het is daarom erg belangrijk dat de draagzak de rug van je kleintje goed ondersteunt, zodat een ingezakte houding wordt voorkomen.  

Alle draagzakken van BabyBjörn bieden de juiste ondersteuning van de rug. Hierdoor kan de baby rechtop zitten, zodat de luchtwegen vrij blijven.  

Het vermogen van het kind om zijn of haar armen en benen te bewegen, wat bijdraagt aan een beter evenwicht, is in een draagzak van BabyBjörn eveneens onbelemmerd.   

Als je meer wilt lezen over ergonomische draaghoudingen en het dragen van je baby met het gezicht naar je toe of van je af, dan kun je dat hier doen.