Baby Carrier Harmony in cream colored 3D MeshBaby Carrier Harmony in cream colored 3D Mesh

Waarom we er dol op zijn om baby's te dragen


Gelukshormonen en een handsfree ouderschap zijn maar een paar redenen waarom we het dragen van baby's zo geweldig vinden. Bekijk onze lijst hieronder voor meer informatie!

1. Geborgenheid

Baby Carrier Guide - closenessBaby Carrier Guide - closeness

Al eens gehoord dat je je baby niet te veel geborgenheid mag geven? Nee, want dat is onmogelijk. Het gevoel van veiligheid dat je je baby geeft door hem regelmatig te dragen, zal hem uiteindelijk het nodige zelfvertrouwen geven om de wereld zelfstandig te verkennen.

2. Hechte band

Baby Carrier Guide - attachmentBaby Carrier Guide - attachment

Het mooie aan het dragen van je baby is dat het de band tussen jou en je baby versterkt, vooral in de eerste maanden. Je baby doet niets liever dan jouw warmte te voelen, je stem en hartslag te horen en je geruststellende geur te ruiken. En als je de tijd dicht bij elkaar doorbrengt, komt het gelukshormoon oxytocine vrij – wat helpt om jullie band nog hechter te maken.

3. Ontwikkeling

Baby Carrier Guide -  DevelopmentBaby Carrier Guide -  Development

Je baby zien ontwikkelen en nieuwe dingen leren verrast telkens weer – en het dragen van je baby kan de ontwikkeling van je baby stimuleren. Omdat je baby dichtbij je is als je hem of haar draagt, communiceren jullie allebei op een natuurlijke manier, wat de taalontwikkeling stimuleert. Lees er hier meer over.

4. Eenvoud

Why we love babywearing - SimplicityWhy we love babywearing - Simplicity

Een ander geweldig voordeel van het dragen van je baby is dat je je handen vrij hebt – perfect als je iets moet doen, maar je je baby dichtbij wilt houden. Het kan ook handig zijn om de kinderwagen thuis te kunnen laten als je in het bos gaat wandelen of een ouder broertje of zusje ophaalt van de kleuterschool. Een eenvoudig verstelbare draagzak maakt het dragen van je baby ook eenvoudiger voor alle mensen die een nauwe band met je baby hebben.

5. Nieuwsgierigheid

Why we love babywearing -  CuriosityWhy we love babywearing -  Curiosity

Naarmate je baby groeit, groeit ook de nieuwsgierigheid naar de wereld om hem of haar heen. Door je baby met het gezicht van je af of op je rug te dragen, kan je kleintje de omgeving verkennen en tegelijkertijd veilig en geruststellend dicht bij jou blijven.

6. Hulp als kleine maagjes van streek zijn

Help when little tummies are upsetHelp when little tummies are upset

Als je baby vaak kolieken heeft, kan het dragen van je baby helpen. Het dragen van je baby in een draagzak kan het ongemak verzachten, omdat je baby rechtop wordt gedragen.

Weet je niet zeker welke draagzak je moet kiezen? Vind de draagzak die perfect bij jou en je kleintje past in onze Draagzakkengids.