Food and cake inspiration for the perfect Baby Shower - BabyBjörnFood and cake inspiration for the perfect Baby Shower - BabyBjörn

Babyshower inspiratie en checklist


in vuur en vlam. De kans is groot dat ook grootouders, broers en zussen, familie en vrienden even enthousiast zijn over de kleine bundel levensgeluk. Als je je erop voorbereidt om dit nieuwe gezinslid te verwelkomen, houdt dit vaak een babyshower in. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er dan gebeurt en waar het allemaal om gaat? Blijf ons volgen, dan vertellen we je alle ins en outs!

Wat is een babyshower?

Food, drinks and games for the perfect Baby Shower - BabyBjörnFood, drinks and games for the perfect Baby Shower - BabyBjörn

Eerst het belangrijkste: wat is een babyshower precies en waar komt deze 'traditie' vandaan? Eigenlijk zijn babyshowers een vrij nieuw fenomeen, maar de aanstaande komst van een kleintje wordt al eeuwenlang gevierd. Eenvoudig gezegd zijn babyshowers, afkomstig uit de VS, verrassingsfeestjes waarbij de aanstaande ouders worden overladen met liefde en geschenken van hun naaste vrienden en familie.

5 snelle vragen en antwoorden over babyshowers

Food, drinks, games and gifts for the perfect Baby Shower - BabyBjörn

1. Wat gebeurt er tijdens een babyshower?

Een babyshower is een moment voor vrienden en familie om tijd te delen met de aanstaande ouders en hen te overspoelen met liefde en geschenken. Meestal worden er spelletjes gespeeld, lekker gegeten of van snacks gesmuld, geschenken uitgepakt en genoten van elkaars gezelschap.

                                                                                                                                                 

2. Wie organiseert een babyshower?

Er is geen vaste regel die bepaalt wie een babyshower moet organiseren, maar meestal zijn het goede vrienden of familie van de aanstaande ouders.

 

3. Wanneer moet een babyshower plaatsvinden?

Doorgaans wordt een babyshower vlak voor de geboorte van de baby gehouden. Een goede vuistregel is om dit ongeveer 4-6 weken voor de bevalling te doen, maar het hangt natuurlijk allemaal af van de wensen van de aanstaande ouders.

 

4. Zijn babyshowers alleen voor de moeder?

 Nee, tegenwoordig zijn babyshowers beslist niet meer alleen voor de moeder. Vroeger waren babyshowers uitsluitend bedoeld voor de aanstaande moeder, maar tegenwoordig zijn gezamenlijke babyshowers, voor beide ouders, gebruikelijk.


5. Wie nodig je uit voor een babyshower?

De gastenlijst voor elke babyshower is anders. We horen vaak de vraag of mannen een babyshower kunnen bezoeken en het antwoord daarop is natuurlijk – als de aanstaande ouders dat willen zeker! Lange tijd werden babyshowers meestal voor de aanstaande moeder gehouden, maar samen als paar vieren is steeds populairder geworden. Meestal worden naaste familieleden en vrienden van de aanstaande ouders uitgenodigd, maar het is altijd goed om na te gaan wie ze op hun gastenlijst willen hebben voordat ze de uitnodigingen versturen.

Checklist babyshower

Food, drinks, games and gifts for Baby ShowerFood, drinks, games and gifts for Baby Shower

Er zijn geen regels voor het organiseren van een babyshower. Het belangrijkste is om je te richten op de aanstaande ouders en ervoor te zorgen dat ze zich gelukkig en geliefd voelen op deze speciale dag. We hebben hier een korte checklist voor babyshowers met ideeën voor eten, drinken en spelletjes die altijd een hit zijn.

6 geweldige ideeën voor een babyshower

Food, drinks and games, Baby Shower inpsiration - BabyBjörnFood, drinks and games, Baby Shower inpsiration - BabyBjörn

ETEN:
als het gaat om eten op een babyshower, raden we je aan om het eenvoudig te houden. Heerlijk fingerfood, een klassieke brunch of een eenvoudig buffet worden door de meesten gewaardeerd.

Food and cake inspiration for the perfect Baby Shower - BabyBjörnFood and cake inspiration for the perfect Baby Shower - BabyBjörn

TAART:
een klassieke taart voor een babyshower is altijd goed, en er zijn genoeg lekkere recepten beschikbaar. Taarten met vers fruit of bessen zijn altijd lekker, maar cupcakes, fruit of koekjes zijn ook een goede optie voor gasten die niet zo gek zijn op taart.

Food and drinks inspiration for the perfect Baby Shower - BabyBjörnFood and drinks inspiration for the perfect Baby Shower - BabyBjörn

ALCOHOLVRIJE DRANKJES:
deze dag draait helemaal om de aanstaande ouders, dus kies voor alcoholvrije drankjes of mocktails en serveer ze in feestelijke glazen of mooie flessen. Een goede tip is om een schattige 'Mom-osa'-bar op te zetten, waar ouders en gasten kunnen genieten van vers fruit, sappen en alcoholvrije cava.

How to make a diaper cake for the baby showerHow to make a diaper cake for the baby shower

GESCHENKEN:
veel aanstaande ouders houden een cadeaulijst bij voor hun babyshower. Hiervan kun je goed cadeaus kiezen, omdat je weet dat de artikelen zowel gewild als nodig zijn. Babykleding, speelgoed en luiers zijn natuurlijk ook populaire cadeaus. Meer tips vind je in ons artikel over cadeau-ideeën voor een babyshower. Je kunt de aanstaande ouders ook iets speciaals geven, zoals een cadeaubon voor een spa of een hotelovernachting, vóór de komst van de baby.

Baby Shower gift inpsiration - BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - BabyBjörn

THEMA EN DECORATIES:
thema's zijn altijd een leuk idee omdat ze iedereen bij elkaar brengen en de planning vergemakkelijken. Vertel de gasten ruim van tevoren over het thema, zodat ze vooruit kunnen plannen. Slingers, ballonnen en genderneutrale kleuren als groen zijn altijd goed!

Food, drinks, games and gifts for the perfect Baby Shower - BabyBjörnFood, drinks, games and gifts for the perfect Baby Shower - BabyBjörn

SPELLETJES:
wie houdt er niet van leuke spelletjes op een babyshower? Guess Who is een klassieker – je vraagt alle gasten om een foto uit hun kindertijd mee te nemen en vervolgens kan iedereen raden wie wie is. Een leuke variant voor de babyshower is Guess the Baby. De gasten proberen te raden op welke dag de baby geboren zal worden en wat de lengte en het gewicht van de baby zijn. Ook kan iedere gast zijn favoriete tip voor de aanstaande ouders opschrijven en in een mooie pot doen. Op die manier kunnen de ouders altijd teruggrijpen op een tip als ze wat extra zekerheid nodig hebben.

Geweldige geschenken voor babyshowers

Misschien vind je dit ook leuk

How to make a diaper cake, Baby Shower inpsiration - BabyBjörnHow to make a diaper cake, Baby Shower inpsiration - BabyBjörn

Zo maak je een luiertaart

Baby Shower gift inpsiration - Baby Bouncer Bliss from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Bouncer Bliss from BabyBjörn

Ontdek de newborn essentials

Baby Shower gift inpsiration - Baby Bibs in 2 sizes from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Bibs in 2 sizes from BabyBjörn

Ultieme cadeau-ideeën voor een babyshower