Gift inspiration for the perfect Baby Shower  - BabyBjörnGift inspiration for the perfect Baby Shower  - BabyBjörn

JOUW GIDS VOOR

De newborn essentials


Naarmate de datum van je bevalling dichterbij komt, is het heel natuurlijk dat je een heleboel emoties doorleeft: opwinding, vlinders in je buik, verlangen en zelfs een beetje bezorgdheid. Die gevoelens zijn allemaal een normaal onderdeel van de reis naar het ouderschap. Er gaan je waarschijnlijk ook veel vragen door het hoofd, zoals welke baby-essentials je nodig hebt voor de komst van je kleine bundel levensgeluk.

 

Om je start zo goed mogelijk te maken, hebben we hieronder een aantal van de belangrijkste must-haves voor pasgeborenen op een rijtje gezet. En vergeet niet, je hebt het in je!

  

Wat heeft een pasgeborene nodig? 5 baby-essentials

 

1.    Kleding

Baby's mogen dan klein zijn, maar hun behoeften zijn dat niet. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig voor een pasgeboren baby? Kleding is absoluut een noodzaak, maar niet allemaal in de kleinste maat. Streef naar 5-7 stuks van elk kledingstuk, want baby's groeien snel. Kies voor zachte, rekbare en duurzame stoffen die bestand zijn tegen regelmatig wassen. Zorg ervoor dat je ook een paar outfits in een maatje groter klaar hebt liggen, voor als je baby ze nodig heeft.


2.    Wipstoeltje

Dit is een must-have voor pasgeborenen waar je nooit spijt van zult krijgen! Een wipstoeltje kan je baby kalmeren en je welverdiende tijd geven om dingen te doen, zoals je tanden poetsen of een tussendoortje te eten. (We raden de favoriet van andere ouders aan: Wipstoeltje Bliss. Die schommelt op natuurlijke wijze door de bewegingen van je baby!)
 

3.    Luiers

Vlak na de geboorte zal je baby vermoedelijk zo'n 10 tot 12 luiers per dag 'verslijten'. Zorg dat je een aardige voorraad hebt zodat je goed bent voorbereid. Misschien is het een goed idee om verschillende soorten luiers te proberen, want sommige merken kunnen de huid van je baby irriteren of niet goed passen.

 

4.    Draagzak

Je baby wil de eerste maanden het liefst heerlijk geborgen bij jou zijn. Op dat punt komt een draagzak goed van pas! Met een draagzak kun je je baby dicht bij je houden, zodat je kleintje jouw hartslag kan voelen en zich bewust is van je geur en aanwezigheid. Toch heb je zo je handen vrij voor allerlei andere dingen. Draagzak Mini is onze beste tip voor pasgeboren baby's.

 

5.    Babydoekjes en crème tegen luieruitslag

De billetjes van een baby zijn nog heel gevoelig, dus zachte babydoekjes en crème tegen luieruitslag zijn een must. Kies voor ongeparfumeerde doekjes, omdat ze meestal minder irriterend zijn voor de huid van je baby. Je kunt ook herbruikbare babydoekjes van wasbare stof gebruiken. Je wilt ook een goede crème tegen luieruitslag binnen handbereik hebben, om uitslag te voorkomen of te verzorgen als het zich voordoet.

Deze babyspullen koop je het best vóór de geboorte

Baby Shower gift inpsiration - Baby Carrier Mini from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Carrier Mini from BabyBjörn

Zoals we al zeiden, hebben baby's veel spullen nodig en het kan lastig zijn om te weten welke baby-essentials je als eerste nodig hebt. We raden aan om met de grotere benodigdheden te beginnen, omdat je die vóór aanschaf beter moet onderzoeken en overwegen. Met dat in het achterhoofd zijn dit de beste babyaankopen om voor je bevalling te regelen!

Wieg

Baby Shower gift inpsiration - Baby Cradle with canopy from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Cradle with canopy from BabyBjörn

Het is altijd prettig om een wiegje klaar te hebben voordat je baby arriveert, hoe je ook slaapt. Ons Wiegje is een geweldige, veilige optie die er in elk interieur goed uitziet. Als je vaak op reis bent of een kleinere woonruimte hebt, dan raden we je ons Reisbedje Light aan.

Wipstoeltje

Baby Shower gift inpsiration - Baby Bouncer Bliss from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Bouncer Bliss from BabyBjörn

Even een gaatje vinden om alledaagse dingen te doen kan verrassend lastig zijn als je een pasgeboren baby hebt. Bereid je hierop voor door een wipstoeltje te kopen vóór de geboorte van je baby. Het allerbeste aan een wipsteltje? Je kleintje kan hem meteen in gebruik nemen.

Kinderwagen

Waarschijnlijk ben je niet van plan om meteen na de bevalling lange wandelingen te maken of wilde avonturen te beleven. Toch zul je naar de dokter moeten voor controle van je baby of moet je een paar boodschappen doen. Het is geweldig als de kinderwagen al klaarstaat voordat je baby geboren is. Bovendien is het altijd leuk om hem uit te proberen voordat je baby er is.

Draagzak

Baby Shower gift inpsiration - Baby Carrier Mini from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Carrier Mini from BabyBjörn

De eerste dagen met een pasgeboren baby zijn heerlijk – en zetten je leven op z'n kop. Veel baby's willen van zoveel mogelijk fysieke nabijheid genieten en een draagzak is een must om aan die behoefte te voldoen.

Wanneer begin ik het best babyspullen te kopen? 

We hebben het al gehad over de must-haves voor pasgeborenen en de beste dingen om te kopen voor de uitgerekende datum, maar toch blijft er nog één vraag over. Wanneer kun je het best beginnen met het kopen van babyspullen? Er is eigenlijk geen juist antwoord, maar we raden je aan om rond week 20 met de voorbereidingen te beginnen, vooral als het je eerste kind is. Al dat onderzoek kan behoorlijk veel werk zijn, dus wie vroeg begint, krijgt meer tijd om van het hele proces te genieten.

 

Als dit je tweede (of volgende) kindje is, heb je waarschijnlijk al een groot deel van wat je nodig hebt. Overweeg in dat geval om ongeveer drie maanden voor je bevalling met je voorbereidingen te beginnen. Dit tijdsbestek kan je helpen om je mentaal voor te bereiden op de komst van je nieuwe kleine gezinslid.

Onze beste must-haves voor baby's

Misschien vind je dit ook leuk

How to make a diaper cake, Baby Shower inpsiration - BabyBjörnHow to make a diaper cake, Baby Shower inpsiration - BabyBjörn

Zo maak je een luiertaart

Toy for Bouncer Goodly eyes, inspiration for gifts for the perfect Baby Shower  - BabyBjörnToy for Bouncer Goodly eyes, inspiration for gifts for the perfect Baby Shower  - BabyBjörn

Cadeau-ideeën voor een babyshower

Gifts for Baby Shower, Baby Dinnerwear - BabyBjörnGifts for Baby Shower, Baby Dinnerwear - BabyBjörn

Babyshower inspiratie en checklist